לחץ נפשי שגורם למחשבות קשות

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

06/03/2018 | 11:50 | מאת: מורי

היי שרון מה נישמע? שלושה חודשים אחרי לידה שבועיים אחרי הלידה התחלנו להרחיב את הבית לקחנו היום הלוואה של 50 אלף כדי להמשיך את הבית זה מכנעס אותי לחחץ נםשי ופעם קראתי שסכיזופרניה מתפרצת מהריון לידה מצב כלכלי מעבר דירה ואני מפחדת שכתוצאה מהלחץ שאני נמצאת בו תתפרץ לי המחלה כי לפי מה שקראתי בגיל 30 עד 35 זה הכי מתפרץ אצל נשים ואני בת 31 ואני מפחדת שבגלל שאני בלחץ נפשי זה התפרץ לי כי יש לי כל מיני מחשבות מוזרות

היי מורי, בשעה טובה על הבית! עם פחד שמשהו יקרה בעתיד אין לנו הרבה מה לעשות, כי זה לא קורה עכשיו, ואין לנו שליטה על האם זה יקרה או לא. אפשר רק לומר, שכשנגיע לגשר- נעבור אותו, ושאם זה יקרה- נפעל בהתאם. כרגע, אין שום דבר שאפשר לעשות. לא ידועה לנו שום דרך למנוע את מחלת הסכיזופרניה ולהבטיח שלא נחלה בה בעתיד. לכן, העיסוק בשאלה אינו תורם דבר, ואפשר להניח לזה ולהמשיך בחייך בצורה רגילה. בברכה, שרון לויט פסיכותרפיה קוגניטיבית התנהגותית טיפול באובססיות, חרדות, דיכאון וכעסים כספרי 29, חיפה www.cbthaifa.com לקביעת תורים: 052-6794975

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית