דיכאון כבר כמה ימים מלווה בחרדה חברתית

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

05/03/2018 | 21:26 | מאת: אנונימית

ערב טוב שרון. לפני כמה ימים באה חברה שלי בוכה מודכאת סוערת יש לה בעיות עם המשפחה עם החברים כאשר היא היתה אצלי היא אמרה לי מילה שמאוד פגעה בי ועצבנה אותי כמה שעזרתי לה יום אחרי היא התקשרה אלי ודיברה אלי בשיחה בוטה באיזשהו מקום בגלל זה נכנסתי לדיכאון כבר כמה ימים מחשבה טורדנית עליה כל הזמן משגעת את המשפחה שלי בלדבר עליה כל הזמן אין לי מוטיבציה אני בדיכאון אין לי עם מי לדבר על זה אני לא מטופלת הלכתי לרופאת משפחה והיא נתנה לי כדור והיא אמרה לי שאני לא צריכה פסיכיאטר וזה יעבור לי אבל הכדור עשה לי עוד יותר גרוע היא בשום אופן מתנגדת שאלך לטיפול כי האמת שבאמת אני יודעת לעזור לעצמי ואני בחורה די שמחה אבל מאז שזה קורה אני בדיכאון חסרת אנרגיה ויש לי מחשבות טורדניות עליה בלי סוף חושבת על זה האם זה קשור גם לחרדה חברתית? אולי יש לי חרדה חברתית? אני עד כדי כך פגועה שאני לא מפסיקה לחשוב על זה לא מתפקדת אין לי חשק לדבר עם אף אחד שוכבת הרבה במיטה ובלי סוף חושבת על זה אין לי למי לפנות כרגע המשפחה שלי אמרה לי תפסיקי לחשוב על זה היא מסכנה אבל אני לא מסוגלת היא חברה שלי אבל מצד שני אולי בגלל שהושפעתי ממה שהיא סיפרה לי אני ממש מדוכאת מחשבות טורדניות בלי סוף חסרת אנרגיה אני כל כך רוצה לחזור לשמחה שלי לחיים הרגילים שלי שהיו לי לפני זה אני כל כך אודה לך עם תוכלי לעזור לי בפורום כעצה אפילו הכי קטנה שיכולה להיות איך לצאת מהמחשבות הטורדניות האלה עליה איך לשפר את המצב רוח? מה לעשות עם אולי החרדה החברתית הזאת? אני חושבת שזה חרדה חברתית. בעיקר זה מחשבות טורדניות עליה כל הזמן מתעסקת בזה ומדוכאת. אין לי למי לפנות ואני ממש במצוקה נפשית אשמח לעזרה ממש תודה זה דחוף לי

05/03/2018 | 21:28 | מאת: אנונימית

אחרי שכל כך תמכתי בה ועזרתי לה למרות שהיה לי קשה היא אפילו לא מרימה לי טלפון עד עכשיו וגם יום אחרי דיברה אלי בצורה בוטה אני ממש בדיכאון בחרדות מה עושים?

שלום לך, קודם כל, אני חושבת שחשוב להבין שהמצב הנפשי ושמחת החיים שלנו לא תלויים באף אחד, מלבד בעצמנו. עם כל הצער שבלאבד חברה, אני לא חושבת ששווה ומשתלם לך לעצור את החיים שלך בגללה. אני בטוחה שאם תמשיכי בחייך כרגיל, תעשי דברים אחרים וכמובן תיפגשי עם חברים אחרים ותזכירי לעצמך שיש לך מעגל חברתי גם בלעדיה, תרגישי יותר טוב. ובכל מקרה, סביר להניח שההרגשה הזו תעבור מעצמה, אם זה לא קרה עד עכשיו. לגבי החרדה החברתית- אל תנסי לאבחן את עצמך, תשאירי את האבחון לאנשי מקצוע. זה בכלל לא רלוונטי ולא משנה אם הכותרת הזו של "חרדה חברתית" מתאימה לך או לא. בכל אופן, זה לא משהו שמופנה כלפי אדם אחד אלא כלפי החברה כולה. וזו לא בעיה שצצה בפתאומיות, אלא משהו שאנחנו גדלים ומתבגרים איתו. בברכה, שרון לויט פסיכותרפיה קוגניטיבית התנהגותית טיפול באובססיות, חרדות, דיכאון וכעסים כספרי 29, חיפה www.cbthaifa.com לקביעת תורים: 052-6794975

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית