נמנעת להסתכל במראה מחפשת תשובות

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

26/02/2018 | 21:54 | מאת: סובלת

שרון שלום , בבקשה מבקשת את עזרתך , בזמן האחרון אני סובלת מחרדות ממחשבות טורדניות ותחושת נתק נפש גוף, קשה לי להסתכל במראה מעולם לא היה לי דבר כזה, גם החרדות היו באות והולכות אני לא יודעת מה זה לפני שאני פונה לפסיכיאטר כי אני לא רוצה לקחת כדורים חשוב לציין איך שהתחילו חרדות התחלתי טיפול פסיכולוגי שלא עוזר והמצב הדרדר הייתי תמיד שמחה מעולם לא סבלתי מבעיות נפשיות יום אחד קמתי וזה פשוט קרה

שלום לך, לא כתבת באופן ספציפי מה התוכן של החרדות, ומדוע את נמנעת מלהסתכל במראה. אני יכולה לומר באופן כללי, שהטיפול המומלץ (והמוכח מחקרית כעוזר) לכל סוגי החרדות הוא טיפול קוגניטיבי התנהגותי (טיפול CBT). אני לא יודעת באיזה סוג של טיפול פסיכולוגי את נמצאת, אבל בהחלט לא כל טיפול מתאים לחרדות, ולא כל טיפול יכול לתת לך כלים לפתרונן. כדאי לקרוא ולהתעניין לגבי טיפול CBT, זהו הקו הטיפולי הראשוני לפני שפונים לטיפול תרופתי, שברוב המקרים אינו הכרחי. בברכה, שרון לויט פסיכותרפיה קוגניטיבית התנהגותית טיפול באובססיות, חרדות, דיכאון וכעסים כספרי 29, חיפה www.cbthaifa.com לקביעת תורים: 052-6794975

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית