קמה עם מחשבות שליליות מועקות אחרי הצהריים

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

24/02/2018 | 08:34 | מאת: אפרת

שבת שלום שרון. רציתי להתייעץ איתך על מה שקורה לי בשבוע האחרון,יש לי בעיה שכשאני קמה בבוקר אני עליזה ושמחה והכל טוב ויש לי מחשבות טובות ואני יוצאת ועסוקה אומנם אני לא עובדת אבל אני עסוקה אך בצהריים אני מרגישה עייפות יתר ואני הולכת לנוח אחרי שאני קמה וזה כל הזמן ככה בשבוע האחרון אני גם ישנה הרבה לפחות שעתיים ואחרי שאני קמה אני מוצפת במחשבות שליליות כמו אין לי חשק לצאת מהבית אין לי עם מי להיפגש באמצע השבוע לא יודעת מה לעשות עם עצמי זה מוביל אותי למועקה רצינית שקשה לי לצאת ממנה קמה שאני מנסה קשה לי לצאת מהמועקה הזאת אני הולכת לאינטרנט עם המחשבות השליליות האלה עם המועקה הזאת קשה לי לצאת אחרי הצהריים מהבית וכל הזמן מוצפת במחשבות שליליות של בדידות ורחמים עצמיים אני ממש רוצה לצאת מהמחשבות האלה ומהמועקה הזאת שאני קמה אחרי הצהריים המחשבות האלה נמשכות עד תשע בערב ובתשע בערב שוב אני חוזרת לשמחת חיים שלי אשמח עם תוכלי לייעץ לי מה לעשות בשעות אלה? איך להימנע ממחשבות שליליות טורדניות ומדכאות בשעות אלה? תודה מכל הלב מאחלת לך שבת נפלאה

היי אפרת, אם זה קורה רק בשבוע האחרון, סביר להניח שיחלוף מעצמו בקרוב. מה שבטוח, לא כדאי להסתגר בבית ולקרוא באינטרנט, זה עושה רק רע. את יכולה לחשוב על פעילויות מעניינות לעשות אחה"צ. אפשר לבדוק אילו דברים מעניינים יש קרוב למקום מגורייך (סרטים, הרצאות, חוגים ועוד). בדרך כלל באתר של העירייה או באתרים של תרבות אפשר למצוא דברים מעניינים. בנוסף, אפשר לקבוע כל יום עם חברה אחרת, לצאת לדייטים אם אין לך בן זוג, לעשות הליכה כל יום בשעות האלה... האפשרויות כמעט בלתי מוגבלות. בהצלחה, שרון לויט פסיכותרפיה קוגניטיבית התנהגותית טיפול באובססיות, חרדות, דיכאון וכעסים כספרי 29, חיפה www.cbthaifa.com לקביעת תורים: 052-6794975

27/02/2018 | 09:16 | מאת: אפרת

שרון תודה רבה את מקסימה אני מאחלת לך חג פורים שמח ויום נפלא

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית