שרון היקרה אשמח לתגובתך בהקדם

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

22/02/2018 | 23:17 | מאת: שירן

מזה כתקופה מאוד ארוכה אני סובלת מלחץ נפשי מוגבר חרדות פחדים עכשיו תמיד שאני במצב של חוסר שקט אי שקט בגוף הרגליים שלי נהיות קרות מאוד והידיים תחושת מקפיא בגוף משהו מוזר מאוד ודפיקות לב מהירות חוסר שקט ופחד ראש כבד לחץ הרגשת כמו ניתוק מהמציאות והרגשה כיאילו הנשמה יוצאת מהגוף ועומדת למות משהו ממש מפחיד שקשה להסביר במילים הגיוני שסטרס וחרדות גורמות לכאלה תחושות? עכשיו יש לי מין כאב בחזה נוטה לשד שמאל באמצע בין השדיים עם הכתף והגב ועורף וראש וסוג של התקררות כזאת זה נראה וכאסי בטן הרגשת חולי ופחד מתמיד משזה יחזור פחד לחוות התקפים כאלה לפני כ3 חודשיים בערך קרה לי מקרה שהייתי בחוסר שקט מאוד קשה וחרדות וסטרס ועומס מוגבר ולקראת בוקר סוג של נימנמתי ואז פתאום רגליים קרות מאוד ראש קר כיאילו הדליקו לי מקפיא ומילים מהדהדות בראש בקצב מוגבר קמתי מהר והרגשתי כיאילו ננשמה יוצאת לי מהגוף כיאילו אלוהים לוקח אותי הרגשה שאין לי דרך להסביר במילים זה חצי שעה ככה עד שקצת נרגעתי עם רעידןת צמרמורות וחולשה בו זמנית כמו מתה משהו מלחיץ ומפחיד את מבינה על מה אני מדברת? כי קצת קשה לי להסביר האם זה הגיוני לסטרס חרדןת? יש מקרים כאלה? מה חרדות יכולות עד כדי כך לגרום לחולי וממש להרגשת מוות?

היי שירן, התשובה היא כן, חרדה יכולה לגרום לתחושות פיזיות קשות מאוד. עם זאת, חשוב לזכור שהתחושות האלה באות ממקור פסיכולוגי בלבד, גם אם הן מאוד לא נעימות. אין שום בעיה פיזית, ואין שום מחלה אמיתית. הסימפטומים האלה לא יכולים להזיק לגוף בשום צורה. מטרתם היא לאפשר לגוף לתפקד טוב יותר במצב של סכנה. הגוף, למעשה, מכין אותנו למצב של "הילחם או ברח", מאחר שהמוח פירש מצב מסויים כסכנה, וזו התוצאה. הניתוק שאת מרגישה הוא למעשה ניסיון של המוח להפחית את רגש החרדה, כדי לגרום לך להיות מסוגלת לתפקד, במקום להיות משותקת מרוב פאניקה. הבעיה במצבים של התקף חרדה היא, שאנחנו מפרשים את החרדה עצמה כסכנה, כאשר היא איננה מסוכנת ואף נועדה לעזור לנו להילחם בסכנות. כך, אנחנו מנסים כל הזמן להימנע ממצב של חרדה, בלי להבין שהוא לא מסוכן ונועד במקור לסייע לנו. זו הסיבה שהתקפי החרדה חוזרים על עצמם. בברכה, שרון לויט פסיכותרפיה קוגניטיבית התנהגותית טיפול באובססיות, חרדות, דיכאון וכעסים כספרי 29, חיפה www.cbthaifa.com לקביעת תורים: 052-6794975

23/02/2018 | 14:31 | מאת: שירן

אני בחוסר שקט וגם במהלך שינה חוסר שקט עם הרגליים גם וחרדות וקרה לי בבוקר מין סוג של סחרחורת כזאת שוב הרגשה מפחידה ופחד נוראי כואב לי בגוף והרגשה של מחנק עם כאב בטן בחילות כאב בין השדיים נוטה לשד שמאל עורף כזה כמו תפוס צד שמאל בצאוור תפוס הרגשה לא טובה בכלל לא יודעת מה עובר עליי אבל בטוח לא טוב אפשר להתקשר אלייך? להיות איתך בקשר? אני ממש במצב זוועתי

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית