חשיפה ומניעת תגובה......... ....

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

13/02/2018 | 11:05 | מאת: קובי

שלום...אני סובל זה זמן מocd. אכן אני משתמש בחשיפה ומניעת תגובה על מנת לעזור לעצמי (ללא תרופות).שאלתי היא האם הכלי הזה גורם לשינויים במוח?זאת אומרת האם יתכן שבעזרת הכלי הזה, הocd יעלם לגמרי,ואוכל להפסיק להתמודד כל פעם עם אובססיות אחרות.??

היי קובי, חשיפה ומניעת תגובה אכן יכולה "לחסל" OCD, או חלקים נרחבים ממנו. זאת כמובן בתנאי שאתה עושה הכל בצורה שיטתית ומדויקת, "לפי הספר". בנוסף, זה תלוי מאיזה סוג של OCD אתה סובל ואיך הוא מתבטא אצלך בדיוק. כשמדובר ב- OCD שמתבטא בטקסים חיצוניים (כמו שטיפת ידיים), חשיפה ומניעת תגובה יכולות לפתור את רובה ככולה של הבעיה. אם מדובר במה שנקרא "OCD מחשבתי", שבו הטקסים הם לרוב מחשבתיים, ועצם העובדה שהמחשבות בכלל נמצאות שם הוא מה שמטריד, בדרך כלל יש צורך לשלב טכניקות נוספות בנוסף לחשיפה. בברכה, שרון לויט פסיכותרפיה קוגניטיבית התנהגותית טיפול באובססיות, חרדות, דיכאון וכעסים כספרי 29, חיפה www.cbthaifa.com לקביעת תורים: 052-6794975

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית