מחשבת ריחוף ניתוק מהסביבה

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

11/02/2018 | 17:56 | מאת: מיואשת

שלום , אני מיואשת אני בחרדות ואני לא מצליחה להתשחרר מהם ממחשבה שחוזרת על עצמה אני בטיפול פסיכולוגי שלא עוזר והמצב שלי מחמיר עכשיו אני מרגישה מנותקת מהסביבה ולא מצליחה למצוא בעצמי את הכוחות להירגע כפי שהייתי מצליחה לעשות את זה לפני שבוע שרון מה לעשות אני מפחדת מהרגשה הזאת

שלום לך, הדבר הכי חשוב בהתמודדות עם חרדה ועם מחשבות מטרידות הוא לנסות לקבל אותן, ולא להתנגד להן. אין שום צורך לפחד מהתחושות של עצמך, הן לא יזיקו לך. לכל היותר, זוהי חוויה לא נעימה. החוויה הזו חולפת. היא חולפת מהר יותר ככל שאת מקבלת אותה בהבנה ולא דוחה את החוויה. אם תנסי להוציא מחשבה מסוימת מהראש, היא רק תהיה שם יותר, ולכן צריך להניח לה להיות שם ככל שתרצה, עד שתחלוף מעצמה. כך גם לגבי תחושות של חרדה וניתוק. הן אולי מוזרות ולא נעימות, אבל הן חולפות ואין שום סיבה להילחץ מהן. אני לא יודעת באיזה סוג של טיפול את נמצאת, אבל הטיפול שנותן לך את הכלים להתמודד עם חרדות עד שהבעיה חולפת לחלוטין הוא טיפול קוגניטיבי התנהגותי (טיפול CBT). בהצלחה, שרון לויט פסיכותרפיה קוגניטיבית התנהגותית טיפול באובססיות, חרדות, דיכאון וכעסים כספרי 29, חיפה www.cbthaifa.com לקביעת תורים: 052-6794975

13/02/2018 | 12:02 | מאת: אני

תודה על המענה , יש קליניקה במרכז? תל אביב והסביבה

לצערי, אינני יכולה להמליץ על מטפלים ספציפיים על גבי הפורום. חיפוש בגוגל לפי אזור תל אביב יניב תוצאות רבות. בהצלחה

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית