סובלת ממחשבה מלחיצה חוזרת

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

08/02/2018 | 23:06 | מאת: עינת

היי שרון, למרות שנולדתי יפה בלונדינית עם עיניים כחולות, ואני זוכה להמון תשומת לב! אני סובלת ממחשבה חוזרת מציקה חברתית. לא קשורה למציאות אבל כן התנהגותי הופכת להיות מתוחה בעקבות המחשבה.. איך אפסיק ? אני כל הזמן צריכה אישור והוכחות שאני יפה מבוקשת רצויה. והאישור הזה גורם לעוד מחשבות מקווה שהבנת אותי .......

היי עינת, התשובה לכך נמצאת בגוף השאלה שלך: ככל שאת מבקשת יותר אישורים, כך את זקוקעל חיזטה להם יותר, והחרדה רק משמרת את עצמה ולא עוברת. לכן, כדי להפסיק עם החרדה הזו, עלייך להפסיק לבקש אישורים ולהתנהג כמו מישהי שיש לה ביטחון עצמי ולא זקוקה לכך. בסופו של דבר, כפי שתתנהגי- כך תרגישי. אם קשה לך ליישם את הפתרון הזה בכוחות עצמך, את יכולה להיעזר בטיפול שילווה וידריך אותך בדרך זו. הטיפול המומלץ הוא טיפול קוגניטיבי התנהגותי (טיפול CBT), שעובד על "גמילה" מהתמכרות לאישורים, ועל חיזוק הביטחון העצמי. בברכה, שרון לויט פסיכותרפיה קוגניטיבית התנהגותית טיפול באובססיות, חרדות, דיכאון וכעסים כספרי 29, חיפה www.cbthaifa.com לקביעת תורים: 052-6794975

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית