מחשבות טורדניות מחשבות

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

08/02/2018 | 22:08 | מאת: מירב

אני מצטערת שאני שואלת אותך מלא שאלות לא כזה הבנתי מה שאמרת זה נכון שמחשבה יוצרת מציאות אם נאמין למחשבות לא הגיוניות במציאות זה יגרום לנו לעשות את זה?

היי מירב, אני חושבת שאת בתוך תוכך יודעת את התשובה, אבל את שואלת אותי כדי להיות בטוחה. סוג זה של שאלה נקרא "אישור", וזהו בעצם סוג של טקס שמחזק את ה- OCD. אם אענה על השאלה הזו זה אולי ירגיע אותך למשך זמן קצר, אבל לאורך זמן את לא "תאמיני" לתשובתי, והמחשבה שמא את עשויה לעשות את הדברים הללו תצוץ שוב, בוודאות. לכן, אני מציעה לא לחפש תשובה לשאלה הזו, וההוכחה כבר תגיע מתוך ההתנהגות שלך, אם תניחי לזה. בברכה, שרון לויט פסיכותרפיה קוגניטיבית התנהגותית טיפול באובססיות, חרדות, דיכאון וכעסים כספרי 29, חיפה www.cbthaifa.com לקביעת תורים: 052-6794975

11/02/2018 | 09:38 | מאת: מירב

פשוט אנשים מבלבלים אותי ונמאס לי מזה בכל מקרה את יכולה להגיד?

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית