מחשבות טורדניות מחשבות

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

08/02/2018 | 18:51 | מאת: מירב

היי שרון אז ככה אני ממש מודאגת ממשהו שאלתי בן אדם מומחה למחשבה יוצרת מציאות שאלתי אותו על כך שאנשים עם ocd חושבים מחשבות לא הגיוניות זה יקרה כלומר אם נאמין והוא אמר שכן. כלומר אם נאמין אז נגשים את זה במציאות יהיה לנו יותר קל אני ממש מודאגת אין לי כוח לזה את יכולה לתת לי תשובה בבקשה

היי מירב, אני לא יודעת איך את פועלת בדרך כלל, אבל אני לא מאמינה לכל דבר שמישהו אומר לי בלי הוכחות לכך. הכוונה היא להוכחות מדעיות, מחקרים שתומכים באמירה שלו. הרי זו אמירה שקל מאוד לבדוק אותה באופן מדעי, פשוט לעשות ניסוי ולראות אם הדברים הללו אכן מתגשמים או לא. בברכה, שרון לויט פסיכותרפיה קוגניטיבית התנהגותית טיפול באובססיות, חרדות, דיכאון וכעסים כספרי 29, חיפה www.cbthaifa.com לקביעת תורים: 052-6794975

08/02/2018 | 19:18 | מאת: מירב

אז זה לא נכון?

08/02/2018 | 19:24 | מאת: מירב

כלומר אם אאמין למשהו אז זה יגרום לי לעשות משהו כי יש את האמירה מחשבה יוצרת מציאות בטוח שמעת על זה ...

נשאלתי הרבה על האמירה הזו בפורום (ומחוצה לו). בדרך כלל השאלות האלה הן בקשת אישור, שכן OCD כולל גם "חשיבה מאגית", כלומר המחשבה שהמחשבות שלנו משפיעות על דברים שקורים. השאלה אם מחשבה טורדנית נכונה או לא היא סוג של אישור, כלומר "טקס", ואני מציעה להניח לזה. בברכה, שרון לויט פסיכותרפיה קוגניטיבית התנהגותית טיפול באובססיות, חרדות, דיכאון וכעסים כספרי 29, חיפה www.cbthaifa.com לקביעת תורים: 052-6794975

18/02/2018 | 18:16 | מאת: מירבב

שרון אני יודעת שמחשבה טורדנית היא אינה נכונה אך שאלתי היא אחרת האמונה שאאמין במשהו תגרום לזה לקרות במציאות?

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית