מחשבות על חוסר מסגרת בדידות

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

11/12/2017 | 05:51 | מאת: נעמה

היי. רציתי להתייעץ איתך בפורום זה אני לא יודעת עם זה מחשבות טורדניות אבל בכל זאת אשמח להתייעץ בפורום. לפני כחצי שנה חברה שלי שהיתה חברה שלי הכי טובה נפטרה ממחלה קשה מאז אני לא יוצאת אין לי אפילו עם מי לדבר בטלפון אני מרגישה בדידות חברתית ובנוסף אין לי עבודה אני התנדבתי בכמה מקומות אך זה לא יסתדר כיום אני קמה בבוקר לריקנות ללא מסגרת רוב הזמן אני בבית ושקועה במחשבות כמו; כולם נשואים או יש להם חברים ולי לא,כולם יוצאים לבלות ואני לא,המחשבות האלה מכניסות אותי לסוג של דכדוך וחרדה בבוקר אני קמה עם מועקה והמחשבות רצות לי בראש אני לא רוצה ללכת כרגע לטיפול כי עברתי טראומה בטיפול שעברתי אני לוקחת כדורים פסיכיאטרים והתחלתי כדור חדש לפני שבוע דרך רופאת משפחה יש לי מחשבות לעולם לא אמצע מסגרת וחברה ניסיתי מסגרת שיקום אך זה לא עשה לי טוב גם עם זה לא מחשבות טורדניות אשמח להתייעץ איתך בקטן מה לעשות? איך להתמודד? תודה רבה.

11/12/2017 | 06:16 | מאת: נעמה

אשמח עם תוכלי לייעץ לי על פעילות מסוימת בבית איך להעסיק את עצמי שיש לי את המחשבות האלה? תודה.

היי נעמה, לא מדובר במחשבות טורדניות, אלא במחשבות שליליות "רגילות" שדווקא יש בהן מן ההיגיון, גם אם הן מוגזמות ומוקצנות. במחשבות טורדניות קיים חוסר היגיון בסיסי, שהסובל מהן מודע לו בד"כ. המחשבות הן קיצוניות, ולרוב עוסקות באבדן שליטה על פעולותייך (כלומר שתאבדי שליטה ותהפכי למשהו שאינך רוצה להיות, או תפגעי בעצמך או באחר בצורה כלשהי, גם על ידי חוסר אחריות שתוביל למשל לזיהום). אני מאוד מבינה מדוע המחשבות האלה קיימות. כאשר לאדם אין הרבה עיסוקים וחיי חברה, סביר להניח שהרגשתו לא תהיה טובה במיוחד. לכן, צריך לעשות כל שביכלתך כדי למצוא לעצמך מסגרת או מסגרות, של עבודה, לימודים או התנדבות. מתוכן תשובתך אני מניחה שאת מתמודדת עם נכות נפשית. מציעה לפנות לעובדת הסוציאלית המטפלת בך (ואם אין לך כזו, כדאי מאוד לפנות למשרד הבריאות או לרווחה), ולחפש מסגרות מתאימות לך. אל תוותרי! עצם העובדה שניסית מסגרת מסוימת אינה אומרת שכל המסגרות וכל שירותי השיקום באשר הם לא יתאימו לך. כיום, המגוון הולך וגדל. קיימות גם מסגרות חברתיות רבות וקבוצות שונות המיועדות למתמודדים, ואני בטוחה שאת יכולה למצוא עניין באחת מהן, או בחוגים בקהילה בתמיכה של איש המקצוע המתאים לכך. בקיצור, האפשרויות הן רבות, ואני לא חושבת שיש טעם להתייאש אחרי שמנסים אחת או שתיים, ואפילו שלוש. אני מאמינה שבסופו של דבר תמצאי את הדרך. בהצלחה, שרון לויט פסיכותרפיה קוגניטיבית התנהגותית טיפול באובססיות, חרדות, דיכאון וכעסים כספרי 29, חיפה www.cbthaifa.com לקביעת תורים: 052-6794975

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית