לא עוזר לי הטיפול לאובססיה

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

16/11/2017 | 01:43 | מאת: תקוה

שלום שרון, אני בטיפול של עובדת סוציאלית מומחית ל cbt שעוזרת ועזרה לי המון ! אבל להפרעת האובססיה לא הולך לי... אני סובלת מהפרעת אובססיה חברתית . זה אומר שאני מגיעה למקום חדש לגינה לקניון אני נתקפת מחשבות מלחיצות שקופצות וגורמות לי להתנהגות לא טבעית או שאני נמנעת מכל יצירת קשר או עין . או שאני מפטפטת סתם כדי להתגבר על המחשבות . יש לי 3 ילדים מדהימים לא הייתי רוצה שיקבלו את הרגישות הגבוהה שיש לי בחברה עקב האובססיה . אני נרגעת כאשר אני נמנעת ושולחת את בעלי במקומי לכל האירועים החברתיים בתואנה שאני עסוקה .בבקשה הטיפול התרגול לא עוזרים. ! בפועל כשאני בסיטואציה אולי יותר קל לי אבל לא עברה לי האובססיה ממש לא .עזרי לי בבקשה מה אעשה ? לאן אפנה?

היי תקוה, קודם כל, צריך לברר למה הטיפול לא עוזר לך. האם את מבצעת את המשימות הטיפוליות? האם המשימות כוללות עשיית דברים שמפחידים אותך והפסקת ההימנעות? הפחד יתחיל לדעוך רק כאשר תפסיקי לאט לאט להימנע ממה שמפחיד אותך, ותתחילי לתפקד רגיל. אם את מרגישה שהמטפלת שלך לא נותנת לך מענה בתחום החרדה החברתית, את יכולה גם לפנות למטפל CBT אחר. בברכה, שרון לויט פסיכותרפיה קוגניטיבית התנהגותית טיפול באובססיות, חרדות, דיכאון וכעסים כספרי 29, חיפה www.cbthaifa.com לקביעת תורים: 052-6794975

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית