מחשבות לא נעימות על הנטיות,אני חייב שתעזרי לי

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

20/09/2017 | 18:22 | מאת: דור

שלום רב.בבקשה תקראי עד הסוף! שמי דור ובזמן האחרון עוברות לי בראש מחשבות שנקרא להן ״הומואיות״ נתחיל בזה שאני בחיים לא נמשכתי לגבר,התאהבתי לא מעט בנשים ורק בנשים,מצטער על הבוטות אבל איבר מיני עמד רק על נשים,ואני לא מרגיש שום קרבה פיזית או משיכה מינית לגברים. רק לבנות אבל מצד שני(קודם כל שכחתי להגיד שאני בן 17)פתאום אני מרגיש מוזר להיות בקטע עם בנות,ומרגיש מוזר כשחברים שלי מדברים לידי על סטוצים או דברים כאלה. אבל עדיין,אולי אלה פשוט המחשבות הבלתי פוסקות,שמשבשות לי קצת את החשיבה. אני חייב שתעזרי לי. אגיד את זה כך אם עד לפני שבוע,הרגשתי שאני סטרייט 100%,בקטע עם מישהי שאני עד עכשיו חושב שהיא מאד חמודה ויפה ושכן יכול לקרות בינינו משהו,אבל להרגיש קצת שונה לחיות עם אישה.אני הומו?אני כל חיי רק עם בנות,נמשך אליהן,וחושב עליהן ורק בשבוע האחרון פתאום צצו המחשבות האלה בראשי לפעמים נרגעות אבל תמיד בתוך הראש שלי מה לעשות?מה אני?ואלה מחשבות שיכולות לעבור בלי שום טיפול?

היי דור, עצם העובדה ששאלת את שאלתך בפורום הזה, מצביעה על כך שאתה כנראה יודע או חושד שזוהי מחשבה טורדנית (אובססיבית) ולא משהו אמיתי. זהו הפחד להיות הומוסקסואל, שגורם להטלת ספק בנטייה המינית שלך. המחשבות האלה בדרך כלל לא עוברות בלי טיפול (מלבד הפוגות ספונטניות מדי פעם), וכל התנגדות להן וניסיון לשכנע את עצמך שאתה סטרייט רק מחמירים אותן. הסיבה שזה בד"כ לא עובר בלי טיפול, היא שיש צורך להפסיק לחלוטין כל התנגדות למחשבה, ואפילו להיפך- להיחשף אליה באופן מכוון, ואלה דברים שקשה מאוד לעשות לבד. לכן, הדבר הנכון לעשות הוא לפנות לטיפול קוגניטיבי התנהגותי (טיפול CBT). טיפול זה ייתן לך כלים להתמודד עם המחשבות ולפתור את הבעיה. הטיפול ילמד אותך להפסיק להתנגד למחשבות האלה, כך שבסופו של דבר הן יחלפו מעצמן. חג שמח ושנה טובה, שרון לויט פסיכותרפיה קוגניטיבית התנהגותית טיפול באובססיות, חרדות, דיכאון וכעסים כספרי 29, חיפה www.cbthaifa.com לקביעת תורים: 052-6794975

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית