דחף כפייתי? לתעד ..להצטלם

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

07/09/2017 | 22:23 | מאת: דנית

שלום שרון, סובלת כבר תקופה מדחף לתעד את עצמי. להצטלם, להעלות לפייסבוק, וכל לייק או מחמאה הם ריגוש מטורף. ואם התעלמות אני הרוסה.. אני מעלה מלא תמונות שלי .ומישהי היום כתבה לי בהודעה ״תנוחי כפייתית ״ נבהלתי. זה באמת כפייתיות? מה לעשות להפסיק להעלות תמונות ? זה בעיה ?

היי דנית, יכול להיות שאת פשוט "מכורה" לאישורים חברתיים. זה יכול להופיע כאובססיה במקרים מסוימים, ויכול גם להיות שזו לא ממש אובססיה. השאלה היא, למה זה גורם לך- לסבל או לסיפוק. אם את לא סובלת מכך, אין סיבה להפסיק את זה. אם זה גורם לך לסבל, אפשר לנסות למתן את ההתנהגות הזו (או לעשות לעצמך "גמילה" ולהפסיק לתקופה מסוימת). את יכולה גם לפנות לטיפול כדי לברר למה את זקוקה כל כך לאישור הזה. שבת שלום, שרון לויט פסיכותרפיה קוגניטיבית התנהגותית טיפול באובססיות, חרדות, דיכאון וכעסים כספרי 29, חיפה www.cbthaifa.com לקביעת תורים: 052-6794975

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית