מנסה להבין זה כפייתיות ?

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

05/09/2017 | 20:31 | מאת: דרור

לא יודע אם זה כפייתיות לכן שואל אני בן 33 היום בילדותי מכיתה ט׳ הגיעה לכיתה שלי שדה משחת שהרסה לי 4 שנים מחיי. היא ניצלה אותי כי הייתי חרוץ בחומר והקשר של. איתי היה ניצול מצד שני היא שלטה ביש רמה בכיתה וזלזלה בי כמה שהייתי אליה נחמד ככה התנהגה אלי גרוע מאז זה בכפייתיות שלי אני לא סולח על זה ואיכשהו היא מצליחה לה ונתקע לי בראש כפייתיות של כל מה שעשתה לי כל הרוע הזלזול והפגיעות . זה מפריע לי כי אני לא מתקדם כמוה לא מזמן היא פגשה אותי פנתה אלי אמרה לי שאני נראה מעולה עכשיו זה לא עוזר הכאב לא פתור אצלי היא התעללה בי רגשית וזה היה אחרי שאמי נפטרה דבר לא עצר את הרוע שלה. איך אני סוגר את הפרשה הכואבת הזאת בחיי ? זה כפייתיות לעסוק בזה ? יש טיפול שיקל על מכאוביי ?

היי דרור, זו יכולה להיות כפייתיות, אבל צריך לפגוש כדי לאבחן אם אכן מדובר בכפייתיות או לא. בכל מקרה, אין ספק שצריך להפסיק את העיסוק בזה ולא לנסות "לפתור" את הנושא על ידי חשיבה עליו. אפשר כמובן להיעזר בטיפול קוגניטיבי התנהגותי (טיפול CBT) שיכול לעזור לך להפסיק את העיסוק בכך. הרעיון הוא לגרום לך להבין שזהו עיסוק בטפל, ולמצוא דברים אחרים שייתנו לך משמעות לחיים וסיפוק, שהרי "הנקמה הטובה ביותר היא לחיות טוב". בברכה, שרון לויט פסיכותרפיה קוגניטיבית התנהגותית טיפול באובססיות, חרדות, דיכאון וכעסים כספרי 29, חיפה www.cbthaifa.com לקביעת תורים: 052-6794975

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית