קשיים עם ילדה בת 10...

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

30/07/2017 | 19:28 | מאת: אמא מודאגת

שלום שרון לא בטוחה שזה הפורום הנכון. הבת שלי בת 10 . ילדת סנדוויץ בין שתי אחיות. מתקשה לקרוא את הסביבה ולהתחשב ברגשות /רצונות של האחר. לא משנה אם זה משפחה או חברים. לפעמים אני מרגישה שממש עושה דוקא ועושה הכל כדי להציק /לפגוע. כשמעירים לה היא תוקפת חזרה. איומים או עונשים לא מרתיעים אןתה. חוששת שההתנהגות הזו גורמת לה להפסיד הרבה קשרים חברתיים. והיא נחשבת לבעייתית . צריך להגיד שיש לנ הרבה חברות ובסהכ היא ילדה מקסימה יצירתית ואוהבת סדר (לפעמים כפייתית) . לא יודעת מה לעשות עם הרגעים (הרבין) שהמפלצת יוצאת ממנה. כאילו ילדה אחרת. וברגעים האלה היא שורפת קשרים והורסת יחסים. מרגישה שאני או היא צריכות עזרה . לא סגורה מי הכתובת. אודה להכוונה.

שלום לך, קודם כל, צריך להיפגש עם איש מקצוע מתחום הטיפול הפסיכולוגי ולברר מהי בדיוק הבעיה שלה. ייתכן שהיא זקוקה ללימוד שליטה בכעסים (אם היא מעוניינת בכך), או שאתם זקוקים להדרכת הורים, או גם וגם. אבל כמובן, דרושה הערכה יותר מדויקת. בברכה, שרון לויט פסיכותרפיה קוגניטיבית התנהגותית טיפול באובססיות, חרדות, דיכאון וכעסים כספרי 29, חיפה www.cbthaifa.com לקביעת תורים: 052-6794975

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית