הפרעת חרדה מוכללת, ודיכאון הוגדר בינוני

דיון מתוך פורום  פרפקציוניזם, וורקוהוליזם והפרעות כפייתיות

31/10/2020 | 21:10 | מאת: ........

האם הפרעת חרדה מוכללת שממנה התפתיח דיכאון יכולה לגרום לתנודות במצב הרוח ?? כלומר בבוקר להרגיש הכי רע בעולם חרדות דיכאון ומה לא ואחרי הצהריים פשוט הכל נעלם ??? האם היא יכולה לגרום למה שנקרא קניות רגשיות? למה רק בבקרים ההפרעות הדיכאון והחרדה הם מהקשים ביותר ובצהריים פשוט הכל בסדר ממש כך הכל בסדר לא חש את בחרדה ולא את הדיכאון , אבל כשאני יושב לבד עם המחשבות שלי הכל מתפוצץ לי בפנים , זה יכול להיות שאני בסדר גמור ואחרי שעה אני האדם הכי עצבני בעולם ולא רוצה לדבר עם אך אחד , פשוט תנודות במצב הרוח הזה עייפו אותי לגמרי מטופל בלוסטרל 200 עובד ומתפקד, אבל נמאס לי מהתנודות האלה וכשאני מנסה לקרוא באנטרנט על התופעות האלה ישר מקפיץ אותי למניה דפרסיה ואני נחרד עוד יותר , שאולי הקניות הרגשיות שלי שמעלמים לי קצת את החרדה והדיכאון אלה חלק ממנה דפרסיה , אני מבולבל לגמרי ,,,, ללסטורל 200 במשך חודש ואסיוול לפני שינה וזפרקסה 2,5 מ״ג לפני שינה

שלום ...., מבין הפרעות החרדה השונות החפיפה הגדולה ביותר היא בינה לבין דיכאון ומגיעה לכדי 30%: https://www.giditherapy.co.il/?p=1316 לכן, לא מפליא שאתה סובל משתי ההפרעות גם יחד. דיכאון כשלעצמו נוטה להיות בשיאו בשעות הבוקר ולהיחלש או להיעלם בשעות אחה"צ. מדובר בתופעה מוכרת ואופיינית שאינה בתחום תנודות במצב הרוח. בוודאי שאם תקליד "תנודות במצב הרוח" בגוגל תגיע למאמרים על הפרעה דו-קוטבית ("מאניה-דיפרסיה"), אך אין לכך כל קשר למצבך וגם התרופות שניתנו לך ע"י פסיכיאטר מומחה אינן תרופות הניתנות בהפרעה דו-קוטבית. התמכרות לקניות היא תסמין של מספר הפרעות וייתכן שאתה מנסה לפצות את עצמך על המצוקה ע"י קניות. לוסטרל היא תרופה ממשפחת SSRI המונעת ספיגה חוזרת של סרוטונין במוח, 200 מ"ג ממנה היא המינון המירבי והיא נוגדת חרדה ודיכאון. תסמין משותף לחרדה ודיכאון הוא הפרעות בשינה ולכן ניתנו לך 20 מ"ג אסיוול וכדי שלא תתמכר לתרופה זו ייתכן שהפסיכיאטר העדיף לתת לך מינון נמוך של זיפרקסה במינון נמוך שהיא תרופה אנטי פסיכוטית (אם כי לא במינון הזה) בגלל האפקט המרדים שלה. בצד הטיפול התרופתי עליו דיווחת הייתי ממליץ להוסיף טיפול פסיכולוגי בגישה קוגניטיבית-התנהגותית עליו תוכל לקרוא במאמר הבא בתקווה שייתן לך כלים להתמודד עם הבעיה בצורה שתאפשר הפחתה במינון הטיפול התרופתי. מאמר מרוכז על הפרעת חרדה מוכללת ניתן למצוא בקישור הבא: https://www.giditherapy.co.il/?p=2259 בהצלחה, פרופ' גידי רובינשטיין https://www.giditherapy.co.il

מנהל פורום פרפקציוניזם, וורקוהוליזם והפרעות כפייתיות