חושבת שיש לי את הפרעת ROCD במערכת היחסים שלי

דיון מתוך פורום  פרפקציוניזם, וורקוהוליזם והפרעות כפייתיות

12/03/2020 | 13:23 | מאת: ליאור

היי גידי, אני לא יודעת אם באמת ניתן לאבחן זאת כהפרעה בצורה וודאית, משום שאלו לא תסמינים שנמשכים באופן רציף ליותר מחודש, אלא זה מגיע בתקופות, אך אני שמה לב שזה פוגע לי מאוד בתפקוד היומיומי. אני כל כך הרבה זמן רציתי בן זוג טוב שבאמת יאהב אותי וירצה אותי בגלל מי שאני, וזאת לאחר שעברתי מערכת יחסים לא בריאה. נכנסתי לאפליקציות, אתרים, הכל כדי להכיר , ואז באמת לפני כמה חודשים הכרתי את הבן זוג המדהים שלי. היה חיבור כל כך טוב מההתחלה, כימיה, משיכה, ובאמת אני חושבת עד עכשיו שיש בינינו התאמה גבוהה. עם זאת, המחשבות הטורדניות שלי לא מפסיקות להגיע פעם אחר פעם. יכולים להיות לי איתו שבועיים מדהימים שאני ממש מרגישה שאני אוהבת אותו ברמות, מחכה להיפגש איתו כבר ולדבר איתו, ופתאום יכולה להיות לי תקופה של ירידה שאני פשוט כל הזמן חושבת האם הקשר הזה הוא טוב לי? האם אני באמת אוהבת אותו ? אני גם נכנסת לפרטים הקטנים- אם אני מרגישה שהיום בערב אין לי ממש חשק להיפגש ובא לי קצת להיות בבית אני ישר מתחילה לחשוב- אני באמת רוצה אותו? הרי אם הייתי באמת רוצה אותו הייתי תמיד רוצה להיפגש איתו. אני פתאום מתחילה לשים דגש רק על החסרונות שלו, אני שוחכת את ההתאמה הגבוהה שיש בינינו, אני רואה רק את הרע והשלילי. מן הסתם שזה גם פוגע בסוף בזוגיות שלנו, אני נהיית קרירה ומרוחקת, יורד לי , אני שואלת את עצמי אולי יש מישהו אחר שהוא יותר טוב לי? , ואני כל כך אוכלת את עצמי מבפנים על המחשבות האלה. זה גורם לנו לריבים, עד כדי כך שאתמול הוא כבר אמר לי שהוא מתחיל לאבד את הסבלנות ממני, ואז פשוט התחלתי לרעוד ולחוש חרדה שאני הולכת לאבד אותו, את הגבר שלי. הרגשתי שהלב שלי יוצא מהמקום. אני באמת מרגישה שיש לי הפרעה, מרגישה ממש רע עם עצמי.. לא יודעת מה לעשות. לא משנה כמה אני מנסה להיפטר מהמחשבות הן לא הולכות ממני, ואני גם בסוף אף פעם לא מגיעה לתשובה אחת וודאית בנוגע לקשר, אלא רק מתבלבלת יותר. אני מאוד בטוחה בי ובו, אני סגורה עליו ויודעת שהוא מאוד מתאים לי ואני לו, אבל מרגישה ממש בחוסר אונים כרגע. אשמח לתשובתך תודה רבה! :)

שלום ליאור, OCD היא מקרה פרטי של הפרעת חרדה ו-ROCD היא מקרה פרטי של OCD. לגולשים שאינם מכירים את הפרעת ה-ROCD מומלץ לקרוא את המאמר הבא: https://www.giditherapy.co.il/?p=1041. בשנים האחרונות קיימת מגמה הולכת וגוברת לתת שמות ל-OCD מסוגים שונים לפי תוכן האובססיות, למרות שהטיפול בכולן דומה מאוד (טיפול הבחירה הראשון הוא שילוב של טיפול תרופתי המעכב ספיגה חוזרת של סרוטונין במוח, SSRI - תרופות כמו פרוזק, ציפרלקס וכד'), דבר הגורם לירידה ברמת החרדה וטיפול קוגניטיבי התנהגותי (CBT) שנועד לשנות דפוסי חשיבה שליליים בסיסיים (למשל, לשנות את התפיסה של "או הכול או לא כלום" ובמקרה של ROCD "או מתאים או לא מתאים" לניסיון להבין שאין דברים מתאימים ב-100% ויש לחפש אחר שביל זהב סביר). על ההבחנה בין ROCD לבין מצבים של אי-התאמה "אמיתית" בין בני זוג ניתן לקרוא במאמר הבא: https://www.giditherapy.co.il/?p=1868. יהיה זה חסר אחריות מקצועית מצדי לנסות לאבחן את מצבך דרך פורום באינטרנט. אוכל רק לציין באופן כללי שמי שסובל מ-ROCD סובל גם מספקות ואובססיות בתחומים אחרים בנוסף או בתקופות אחרות בחיים. ממד חשוב באבחון ההפרעה הוא האם ספקות קשים לגבי התאמת בני זוג הופיעו גם בקשרים קודמים. כך או כך - כאמור, הטיפול הוא אותו טיפול שתיארתי, בלי קשר לתוכן האובססיות. בהצלחה, פרופ' גידי רובינשטיין giditherapy.co.il

מנהל פורום פרפקציוניזם, וורקוהוליזם והפרעות כפייתיות