הפרעה כפייתמת טורדנית בהקשר ליחסים

דיון מתוך פורום  פרפקציוניזם, וורקוהוליזם והפרעות כפייתיות

11/02/2020 | 21:59 | מאת: יעל

קראתי את כל התיאורים של התופעה וזה נשמע אחד לאחד מה שאני עוברת עכשיו עם בן הזוג שלי. אני נכנסת ללופ הזה כל פעם שאני נכנסת למערכת זוגית. הפעם אני בזוגיות שטוב לי ונכונה לי ואני לא רוצה לוותר אך עם זאת המחשבות הטורדניות לא נותנות לי מנוח. ממש כפי שתואר במאמר על הפרעה כפייתית ביחסים. אני נוטלת פריזמה ובימים האחרונים זה החמיר אז לקחתי לוריבן. אני רוצה להיפתר מזה ואשמח לעזרה מקצועית.

שלום יעל, אני מצרף את המאמר למען הגולשים האחרים: https://www.giditherapy.co.il/?p=1041 את מקבלת את הטיפול התרופתי המתאים. השילוב הטיפולי המנצח היא טיפול תרופתי בשילוב טיפול קוגניטיבי-התנהגותי (CBT) שבו אנו מנסים לשנות דפוסי חשיבה. הדבר נכון לגבי כל סוג של OCD, ללא קשר לתוכן האובססיות (שלעתים יכול "לנדוד" מנושא לנושא). יש לערוך אבחנה מבדלת בין R-OCD לבין קשיים בזוגיות ממקור אחר, אך זאת ניתן לעשות רק בפגישה פנים אל פנים. באפשרות השנייה הטיפול שונה. אמנם אינני רופא, אך עדיף היה אולי להעלות את מינון הפרוזק במקום להוסיף לוריוון ובמיוחד לא ליטול לוריוון על בסיס קבוע כי כמו כל הבנזודיאזפינים (אסיוול, קלונקס וכו') שימוש קבוע מעל שבועיים יוצר סבילות. לשיקול דעתו של הפסיכיאטר המטפל. בהצלחה, פרופ' גידי רובינשטיין giditherapy.co.il

מנהל פורום פרפקציוניזם, וורקוהוליזם והפרעות כפייתיות