כאבים כרונים שנה וחצי

דיון מתוך פורום  כאב

08/11/2016 | 00:17 | מאת: שי

היי ד"ר , קודם כל תודה על התייחסותכם לשאלות! אני בן 26 בריא בדר"כ, כל חיי עסקתי בספורט והייתי בחור פעיל מאוד, ללא ביקורים אצל רופאים, מצב רוח חיובי ואופטימי תמיד. בגיל 20 הייתה לי שלבקת חוגרת, שחזרה עוד פעם לפני כמה שנים - בצלע שמאל במרכז הבטן אני כותב כאן לאחר שאיני מוצא תשובה לכאביי אשר מטרידים אותי ופוגעים באיכות חיי לפני כשנה וחצי בוקר אחד קמת עם תחושת כיווץ רצינית בין השכמות וקושי בנשימה, אציין ואומר שהתעסקתי בספורט כל חיי עד הפציעה, יחד עם תחושת הכיווץ קושי רב בלקיחת אוויר, לא התייחסתי לדבר יותר מדי והמשכתי להתאמן עד מצב בו כל הגב של כאב, פניתי למס מעסים, אורטופד אך ללא הטבה משמעותית, כאבי הגב היו חזקים מאוד, התחלתי פיזיותרפיה שעזרה עד גבול מסוים, לאחר מכן החלו כאבי ראש וצוואר חזקים מאוד, כל הגב, הצוואר והראש מרגישים כמו "שריר תפוס מאוד" שלוחץ על עמוד השדרה, או בצוואר תפוס מאוד עם כאבי ראש יחד. הכאבים מופיעים בצד ימין תמיד!!!( לפעמים עוברים לצד שמאל אך מורגשים יותר בצד ימין) עברתי תאונת דרכים (נכנסו בי מאחור) הכאבים החמירו מעט אך לא משהו חדש שלא היה הכאב נרגע קצת ולמדתי לחיות איתו, כאבי גב וצוואר לסירוגין עם הקלה לפעמים לפעמים מחמיר, בעיקר בישיבה, לפני כשלושה חודשים לבערך החלו לי כאבים בשורש כף יד ימין ולאחר מכן בחזה מתחת לSCJ עם תחושת הקרנה לצד ימין של הפנים בעיקר צד ימין של הצוואר ,שפתיים ובאוזן, הכאבים באיזור זה שורפים ומעקצצים, לפני חודש לבערך החלו לי כאבים ברגל ימין מן תחושה של "רגל תפוסה חזק ומכווצת" באיזור הSCJ ימין הופיעה נפיחות שירדה מעט בזמן האחרון, יש לי צריבה בכפות הרגליים בעיקר בשכיבה. בדיקות ונסיונות: MRI גבי ללא ממצא US לאיזור הנפוח בSCJ ללא ממצא MRI SCJ ללא ממצא (הנפיחות להשערת הרופא והפיזיותרפיסט היא הSCM מיפוי עצמות תקין רנטגן אגן וחזה תקינים כדורים נוגדי דלקת, עיסויים, פיזותרפיה. בדיקות דם (גם אצל ראמטולוג) תקינות. (נשללו מחלות פרקים ופיברומאלגיה) בדיקות אצל מס רופאים: אורטופדים, נוירולוגים, ראומטולוגים, מומחה פה ולסת, ועוד... ללא ממצאים מיוחדים שמסבירים את הפתולוגיה. בדיקות עם ממצאים: * MRI צווארי עם מס בקעים קלים, מומחה עמ"ש וצוואר טוען שלא מסבירים את התסמינים אולי את כאבי הראש והצוואר * EMG - תעלה קרפלית ביד ימין * פריקה של הלסת בצד ימין. *MRI כתף -קרע בלברום בכתף ימין (קדמי תחתון) (כפי שציינתי הדברים מופיעים בצד ימין) אני עובד בעבודה משרדית, המון ישיבה והמון נסיעות. עוד דברים שנראים לי אולי רלוונטי הם העובדה שטיילתי בדרום אמריקה, ובמהלך אחת הטיסות שם היה לי כאב אוזניים רציני שטופל וחלף. אני אובד עצות, בחור בן 26 שעד לפני שנה פעיל מאוד, כרגע עושה רק פילאטיס (היה שיפור בכאבי הגב והצוואר אך מתנועה לא נכונה עם לחץ על הצוואר והגב הכאבים חזרו ואיתם קשיי הנשימה כאשר הגב נתפס) כפי שאתה מבין הסיפור הוא מורכב מכיוון שהוא מתפרש בכמה איזורים, האם אוכל למצוא עזרה במרפאת כאב לבעיות אלה מאחר וניסיתי הכל לדעתי... התחושה שלי היא שהשרירים פשוט לא רוצים להשתחרר תודה על התייחסותך, בכבוד רב

13/11/2016 | 13:06 | מאת: פרופ' אידלמן ליאוניד

שלום רב, ממליץ לפנות למרפאת כאב. להצטייד בכל המסמכים הרפואיים, כנראה שיהיה צורך בשילוב של טיפול נקודתי וסיסטמי במהלך תקופה ארוכה. בברכה, פרופ' ליאוניד אידלמן מנהל מחלקת הרדמה

מנהלי פורום כאב