חרדה אצל הבת

דיון מתוך פורום  פסיכותרפיה

07/04/2014 | 20:51 | מאת: אמא

שלום אני אמא לילדה בת 10 ילדה נבונה, יפה, מקובלת חברתית, פעילה מאד, בעלת אינטליגנציה ריגשית מאד גבוהה מזה שנה וחצי סובלת מבעיות חרדה הבעיה העיקרית היא פחד מהקאות מפחדת שמישהו יקיא לידה ושהיא תקיא אם זה קורה (טיול בית ספר או אצל חברה), היא נכנסת להתקפה של בכי וצרחות, רעידות בכל הגוף, דפיקות לב חזקות חייבים באותו הרגע לקחת אותה הביתה ולהרגיע אותה בחיבוקים וקירבה פיזית ברגע שיש חרדה, היא תישאל אותי באופן אובססיבי אם אני מבטיחה שהכל יהיה בסדר וששום דבר רע לא יקרה לה או למישהו אחר היא תשאל את אותה שאלה כמה וכמה פעמים, כולל באמצע הלילה היא תבצע פעולות חוזרות ונישנות ביומיים האחרונים היא טוענת שהיא לא יכולה לבלוע כי היא מפחדת להקיא החרדה משתלטת עליה והיא לא יכולה, פיזית, לבלוע כמובן שכל המצב הזה משבש לה את איכות החיים, ומשפיע מאד גם על איכות החיים של כל המשפחה היא נמצאת בטיפול פסיכולוגי כמה חודשים, אך אין שיפור ממשי בנוסף, טופלה פעם אחת בטיפול הומופאטי, וגם לא עזר בכלל אני שוקלת לנסות טיפול פסיכיאטרי אודה לך מאד מאד על המלצתך והכוונתך בנושא

10/04/2014 | 21:17 | מאת: נטע.

שלום, במקרים כאלו (חרדות, OCD), הטיפול המומלץ הוא טיפול CBT אצל מטפל מומחה שרשום באיט"ה. תעשי גוגל על חרדות אצל ילדים. בבית חולים תל השומר יש יחידה פסיכיאטרית מצוינת שמטפלת בהפרעות מסוג זה אצל ילדים. בהצלחה נטע

דאגתך מובנת מאד ונשמע שאת רואה החמרה בבעיה אצל הילדה. אנא קראי את ההמלצה של זו שכתבה מתחתיי. מעבר לזה הייתי ממליצה לך לקבוע פגישה עם הפסיכולוג/ית של בתך ולהעלות את מחשבותייך אולי גם לשמוע על הטיפול בבתך ולהבין יותר מה קורה. בפגישה כזו כדאי להעלות גם את שאלותייך לגבי טיפול תרופתי. ליאת

מנהל פורום פסיכותרפיה