עזרה בבקשה

דיון מתוך פורום  פסיכותרפיה

19/07/2009 | 01:19 | מאת: נטלי

שלום אני בת 24, לפני 4 שנים לאחר שהשתחררתי מהצבא עשיתי דיאטה חריפה הייתי אוכלת הכל דיאט ובקושי אוכלת הייתי עושה איזה 10 ק"מ הליכה וריצה על ההליכון ולא אוכלת כמעט ירדתי 5 קילו בשבועיים, מאז הפסיק לי המחזור והתחילו לי תופעות מוזרות כמו לחץ בראש מעין כבדות כזו בראש ממש פיזית והרגשה שהראש לא יורד לי בצורה חלקה כשאני מסובבת אותו ימינה ושמאלה למטה ולמעלה הוא יורד לי מעין בדירוגים כזה שאני ממש מרגישה אותם וגם הרגשה של דפיקות הלב בכל איבר בגוף שלי , טשטוש ראיה מעורפל כזה וחולשה ורפיון שרירים שלא הייתי מסוגלת לעשות כלום,מאז לקחתי כדורים להסדרת המחזור והוא הסתדר לי אבל התופעות האחרות לא נעלמו לי הלכתי לפסיכלוג והוא החליט שמדובר בחרדה ונתן לי לקחת את הכדור . 20 מ"גCitalopram מקבוצת ה- SSRI עכשיו אני רוצה לדעת אם זה יכול לעזור לי להעלים את התופעות האלה או שמא אני צריכה תרופות מקבוצת ה- SNRI?? יש לי הרגשה של חולשה בשרירים כאילו הרגשה שהכל רועד לי מבפנים כמו שיש מסך מחשב כזה שיש כפתור שמרעיד את המסך פתאום אז ככה ההרגשה שלי בגוף אשמח אם תענו לי בהקדם האפשרי איזה מהקבוצה כדאי לי לקחת בתודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה
19/07/2009 | 12:25 | מאת: שרון קורן-לזרוביץ

נטלי שלום, בכל הנושא של תרופות פסיכיאטריות לא אוכל לענות לך כי איני פסיכיאטרית. את יכולה להעזר בפורום שכן העוסק בפסיכיאטריה. כן אציין בפניך כי נראה לי שאת מתייחסת בעיקר לצד הפיזי של קשייך ופחות לצד הנפשי. נראה לי שגופך מדבר את מה שנפשך חשה ולא מקבלת ביטוי. הייתי ממליצה לך לפנות לטיפול רגשי במקביל לצד התרופתי. בברכה, שרון

19/07/2009 | 14:32 | מאת: שמרית

אני יודעת שמיעוט קלוריות ודיאטות לא מאוזנות יכולות לגרום להתקפי חרדה ודכאון. הגוף יוצא מאיזון מבחינת הספיגה וחילוף החומרים מה שמשפיע מן הסתם גם על תפקוד המוח שכולל בתוכו את הרגשות. אני מצטרפת לשרון אבל אולי גם הופכת את הנוסחה- אולי החרדה שלך זה איתות אזהרה של הגוף על טיפול לא נכון בו. אולי אפילו התקוממות...?

21/07/2009 | 15:15 | מאת: ...

נטלי, אני מצטערת מראש על הבוטות אבל כיוון שנראה ששרון לא רואה את מה שמסתתר מאחורי השורות בהודעות שלך, ואפילו משתפת פעולה אם המניפולציות והמשחקים שאני אפילו לא יודעת אם שמת לב שאת משתמשת בהם, אני ארשה לעצמי להגיב. אני מצטערת אבל ההודעות שלך פשוט צועקות הפרעת אכילה. אין דרך יותר יפה להגיד את זה. והפרעות אכילה מאופיינות בשקרים, והסתרות ובעיקר הכחשה. גם כלפי הסביבה אבל גם כלפי עצמך. ותראי מה את כותבת כאן בעצם. 2 הודעות שלמות על איך ירדת במשקל בצורה קיצונית, את אוכלת ר דברים דיאט, איבדת את המחזור, אפילו החברות שלך אומרות לך שאת נראית חיוורת... את כבר יודעת את כל הדברים האלה אבל את צריכה להמשיך לחפש עוד ועוד אישורים שאת "לא בסדר". שאת "חולה". כדי שמי שקורה את ההודעות האלו יגיד לך זה לא בסדר, תתחילי כבר לאכול! זה לא בריא! אני לא אומרת שאת מודעת לכל הדברים האלה, כמו שאמרתי, יש הרבה הכחשה במחלה הזאת. אני אומרת לך מה אני קראתי כשראיתי את ההודעות שלך. אם יש צורך אני יכולה לכתוב לך על הסבל והכיעור שיש באנורקסיה ובבולמיה. אני מקווה שאת בחורה מספיק אנטילגנטית, וגם נראה שאת בטיפול, ככה שאולי תוכלי לעצור את עצמך בזמן. אל תפני למקומות שאין מהם דרך חזרה. את אולי חושבת שאת יודעת איך זה מתחיל, אבל אין לך מושג איך זה יגמר.

מנהל פורום פסיכותרפיה