חרדות קשות

דיון מתוך פורום  פסיכותרפיה

14/04/2002 | 18:06 | מאת: יוסי

מה עושים כאשר יש חרדות קשות המלוות בהתיקפי פניקה לחץ בחזה פחד נשימתי יש לצייןכי אני לוקח כדורים להרגעה .תודה

14/04/2002 | 21:11 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום יוסי, אינני יודע איזה כדורי הרגעה אתה לוקח. נטילת נוגדי חרדה ממשפחת הבנדיזואדיפינים (אסיבל, קלונקס, ואבן ודומיהם) גורמת לפיתוח סבילות פיזיולוגית (כלומר, אותו מינון שהספיק לך עד כה עלול שלא להספיק לך בעתיד) ולתלות פסיכולוגית (הרגשה שבלי התרופה אינך יכול להתמודד). על כן, מומלץ מאוד, בשלב זה לצד הטיפול התרופתי, לגעת בשורשי החרדה, אם ע"י טיפול התנהגותי קוגניטיבי קצר-טווח וממוקד, בו תלמד תרגילי הרפיה, תוך כדי דימיון הגירויים מעוררי החרדה, תרגולם "על יבש" ואח"כ כשאתה מרגיש שהתקף עומד להתרחש, או ע"י טיפול מעמיק יותר בטיפול פסיכותרפויטי דינאמי בו לטעמי יש אפשרות לגעת בשורשי החרדה, להבין האם יש גירויים ספציפיים (אולי פחד להיכשל?) שבנוכחותם מופיע ההתקף ומה משמעות הדבר. בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין

מנהל פורום פסיכותרפיה