מה עושים עם תחושת חוסר אונים

דיון מתוך פורום  פסיכותרפיה

13/03/2019 | 23:25 | מאת: דנה

שלום. בדרך כלל אני לא פונה לפורומים אך הפעם הרגשתי כי אני חייבת עצה עזרה בפורום כי אני מרגישה כי עליי לקבל כלים להתמודד עם מה שעובר עליי. אני יודעת שאני נמצאת כרגע במצב של חוסר אונים דכאון אין לי מצב רוח אני לא רוצה טיפול עם כדורים או דברים כאלה כרגע שיעזרו לדכאון אני לא אוהבת כימי ניסיתי לוסטרל זה לא עשה לי טוב זה הרופא משפחה נתן לי. אני לא עובדת אין לי אף חברים אני מרגישה שאני לא שייכת לחברה כן יש לי משפחה תומכת יש לי הכול אבל חברים אין לי עבודה אין לי וכול פעם שאני קמה בבוקר אני מרגישה שאני קמה לכלום ממש כלום. אני מגישה מתוסכלת אני המון שנים עבדתי והיו לי חברים אבל משום מה החברים נעלמו במשך השנים אני כבר לא צעירה אני אחרי גיל 50 ומרגישה הרגשת נחיתות לא התחתנתי בגלל שאני מרגישה שעשיתי עם בחורים המון טעויות כן היו לי מחזרים בעבר אבל היום אני פשוט לבד. אני לא רוצה שום מסגרת טיפולית בגלל זה אני פונה לפורום אני זקוקה לעצה ועזרה מה ניתן לעשות כדי להרגיש יותר טוב גם לבד באמת אני מודה לכם.

היי דנה נשמע שאת מתארת איזו תחושת בדידות ועצב שמתוכה עולה צורך חזק יותר מובן ואנושי במעגלי תמיכה ובכלל קרבה כמו חברים או בן זוג. לא הצלחתי להבין ממך האם זה שאינך עובדת מפריע לך או שזו בחירה מרצון והאם גם זה חלק ממצב הרוח? אני חושבת שאפשר לנסות להיות אקטיבית כדי להתקרב לאנשים אם זה ע"י הצטרפות לקבוצות וירטואליות שנפגשות גם המציאות למשל דרך הפייסבוק או אתרי הכרויות כדי להכיר בני זוג, או קבוצות שמטיילות, או גם להצטרף לאיזה חוג פשוט כדי לפגוש עוד אנשים. אני נותנת לך עצות כאלו כי ביקשת "עיצה" אבל כמובן שאני חושבת שמעבר לכל חשוב להבין מהן האמונות והתחושות סביב קשרים חברתיים או זוגיים? מה מונע ממך להתקרב כרגע? מהם הפחדים? ועוד גם לבד את יכולה לנסות לחשוב על פעילויות שמרגישות לך שממלאות אותך: ספורט, סרטים, ספרים...באמת כל מה שנראה לך שיכול לגרום לתחושת סיפוק והנאה מבחינתך... ליאת

מנהל פורום פסיכותרפיה