הרגשת לחץ,כובד ומתח באיזור שלפוחית השתן ורצון להטי

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

26/09/2013 | 12:20 | מאת: רונה

אני בת 60.זה זמן רב אני חשה הרגשת כובד,מתח ולחץ באזור שלפוחית השתן ורצון עז להטיל שתן. אין דליפת שתן. למרות הצורך הזה, שעות רבות בזמן עבודתי בישיבה אני לא הולכת לשרותים . הלחץ הזה קטן בישיבה או בשכיבה ומתגבר בזמן הליכה. יש לי צניחת רחם מעטה .הבדיקות US בטן עליונה ותחתונה והבדיקה גינקולוגית כולן תקינות. הנסיון עם ספזמקס ווסיקר-ללא תוצאות +תופעות לוואי. בדיקת שתן תקינה. אני מאוד סובלת זה כמעט חצי שנה והרופאים לא נותנים לי פתרון. מדברים אתי ,משום מה , על שלפוחית רגיזה על אף שהסמפטומים אחרים.אגב ,לפני מספר שנים סבלתי מאותם סמפטומים,עשיתי בדיקה אורוגנקולוגית,אשר התבררה כתקינה. אני מבקשת עזרה מכל אחד שמכיר את הביעה וכמובן. מרופא. הרי לא יתכן שרק אני מכל העולם סובלת מהבעיה.

הפורום פרש לטובת קמפינג עד סוף השבוע. ישוב במרץ לפעילות אחרי החגים או בקיצור ביום א חג שמח

רונה שלום, שלפוחית רגיזה הינה אפשרות אחת (אכן לא לחלוטין מתאימה) וקיימות אפשרויות נוספות (לדוגמא דלקת כרונית שאינה קשורה לזיהום חיידקי וקרוייה Interstitial cystitis), אנדומטריוזיס שמערב את השלפוחית ועוד. גם אם מדובר בשלפוחית שתן רגיזה, בהחלט קיימים טיפולים נוספים ומתקדמים מעבר למתן תרופות (לדוגמא הזרקת בוטוקס לדופן שלפוחית השתן, נוירומודולציה ועוד). לא כל שכן אם מדובר באבחנה אחרת. נראה לי שאין מנוס מהערכה אורוגינקולוגית חוזרת על מנת להתקדם באבחנה ובטיפול. בברכה, ד"ר בני פיינר www.pelvicsurgery.co.il

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן