קרם אבסטין

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

24/04/2010 | 17:04 | מאת: רות

שלום.אני בת 53 ללא בן זוג.עברתי לפני שלושה חודשים כריתת רחם והצרת נרתיק.אין לי תופעות של גיל המעבר.לא מרגישה יובש בנרתיק ובאוננות מופיעה רטיבות.הוצע לי להשתמש במשחה אובסטין מדי שבוע.האם זהו טיפול שגרתי?האם אוכל להפסיקו ללא תופעות לוואי?האם יש צורך בכלל במשחה לנרתיק אם אינני מקיימת יחסי מין?האם כדאי לשקול טיפול הורמונלי חליפי על מנת לשמר את המערכת המינית? בתודה מראש.רות.

רות שלום, קרם אובסטין מכיל את ההורמון אסטרוגן ונועד לשימוש מקומי בנרתיק. בנשים שעברו ניתוח לשיקום רצפת האגן, בייחוד אם הן במנופאוזה (לאחר חדילת הווסת), מטרתו הינה לשפר את חיוניות הרקמה הפנימית (הרירית) שבנרתיק ובעקיפין את תהליך הריפוי שרקמה זו עוברת לאחר הניתוח. מנתחים רבים בעולם וגם אני ביניהם ממליצים להשתמש בתכשיר זה או דומה לתקופה מסויימת כרוטינה לאחר ניתוחים, אלא אם קיימת התוויית נגד רפואית למתן אסטרוגן. במקרה שלך כפי שאת מתארת כנראה שהסיבה היחידה להשתמש בתכשיר היא זו שציינתי, אך במקרים אחרים תכשיר זה משמש גם לטיפול בבעיות כגון יובש בנרתיק, אטרופיה של הרקמה (נראית חיוורת, דקה ו'שברירית'), דלקות חוזרות בדרכי השתן ואף כחלק מהטיפול בתסמינים של תסמונת השלפוחית הרגיזה. לגבי טיפול הורמונלי חליפי, עד לפני כ-10 שנים היה מקובל להמליץ לכל אשה במנופאוזה מתוך מחשבה שטיפול זה טוב בכל מובן ולכל מערכות הגוף. בעשור האחרון אנו מודעים יותר גם לחסרונות ולסיכונים מסויימים הכרוכים בטיפול ההורמונלי ולכן מקובל להמליץ רק לנשים אשר סובלות מתסמיני גיל המעבר ולא באופן גורף לכלל האוכלוסיה. בברכה

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן