צניחת קיר קדמי, שלפוחית השתן וצוואר הרחם

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

03/09/2020 | 20:21 | מאת: חני

שלום, אני בת 29 , 10 חודשים לאחר לידה ראשונה (ואגרסיבית... הכללה לחץ על הבטן מצד הצוות הרפואי, חיתוך חיץ וגם נחתך שריר ותפירה מאוד משמעותית כשעתיים וחצי של קרעים בצוואר הרחם) אובחנתי עם צניחה של קיר קדמי וצניחה בדרגה 2 של שלפוחית השתן וצוואר הרחם. אמנם הדרגה אינה גבוהה אך יש פגיעה מאוד משמעותית באיכות החיים שלי (לחץ וכובד תמידי בנרתיק ובגב התחתון, גוש בולט ונמצא בפתח הנרתיק, אי יכולת להחדיר טמפון- הוא יוצא, בעיה בקיום יחסים ועוד) אני עושה פיזיותרפיה - ללא שיפור עד כה. קראתי שיש כמה סוגי ניתוחים וניתוח בגישה הבטנית וללא רשת נחשב כשהיא יעיל לאורך זמן, אך האם לאור גילי והמצב שתיארתי ניתוח הוא אופציה עבורי? אם כן, האם גישה בטנית יכולה להתאים ומה צריך לבדוק כדי שהכל יעבור ללא סיבוכים בטרם קביעת הניתוח? תודה מראש

חני שלום, אכן צניחה כפי שאת מתארת הינה תופעה מטרידה הכרוכה בפגיעה ניכרת באיכות החיים ומצדיקה טיפול. שתי האפשרויות המקובלות באשה צעירה במצבך הן: 1. תומכן (פסרי) נרתיקי - אביזר עשוי סיליקון שאת לומדת להכניס לנרתיק ולהוציא לצורך שטיפה וניקוי. כל עוד נמצא בנרתיק הוא תומך באברים כך שלא תחושי (או תחושי פחות) בצניחה. 2. תיקון ניתוחי. באשה צעירה עם צניחת הרחם יש יתרון בניתוח בגישה בטנית בלפרוסקופיה (דרך פתחים זעירים בדופן הבטן) רגילה, או בלפרוסקופיה רובוטית (שיטה מתקדמת יותר). במהלך הניתוח מתקנים את התמיכה ברחם שנפגמה בעקבות הלידה. התיקון מבוצע או באמצעות תפרים המקצרים את הרצועות עליהן הרחם אחוז, או באמצעות שתל (רשת) המעגן את הרחם וצוואר הרחם לרצועה שעל גבי עצם הזנב. הבחירה בטכניקה הספיציפית תלוייה במצב הצניחה, במיומנויות המנתח ולא פחות מכך בהעדפותיך. בברכה, ד"ר בני פיינר, מנהל יחידה לאורוגינקולוגיה וכירורגיה לרצפת האגן

09/03/2022 | 21:11 | מאת: אורטל

היי חני, אני גם אחרי לידה עם צניחת שלפוחית ורציתי לשאול אם יסתדר לך המצב? אשמח לדעת מה קורה איתך היום.. מוטרדת ממצבי

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן