אנדומטריומות בשחלות וטיפולי פוריות

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

11/12/2019 | 21:11 | מאת: מודאגת

שלום רב , בת 31, מאז ומתמיד סבלתי מכאבי מחזור איומים מלווים בכאבי גב, חוסר תחושה ברגליים, כאבים באגן. דואגת לקחת משככי כאבים עוד לפני שהכאבים מתחילים כמניעה.יומיים של כאבים וממשיכה בחיים כרגיל. מנסה להכנס להיריון כשנתיים , כמעט שנה באופן טבעי, 2 הזרעות איקקלומין ו3 הזרעות גונאל . במהלך הזרעה 2, צצו להן 2 אנדומטריומות , אחת בכל שחלה בגודל של 2-1.8 סמ . צילום רחם תקין (בוצע לפני ההזרעות),זרע של הבעל תקין, פרופיל הורמונלי תקין. כעת מופנית לivf. האם בגלל הציסטות אפשר לומר שאני לא מצליחה להכנס להיריון ? האם אני חולת אנדו ? האם ivf עוקף את הבעיה? הבנתי שהאנדומטריומה גורמת לאיכות ירודה של ביציות. האם שואבים בivf את הביציות מהזקיק טרם ההשפעה של האנדומטריומה ? אני מבולבלת. תודה מראש

שלום לך, פורום זה עוסק אך ורק בעיות מתחום רפואת רצפת האגן. נא הפני את שאלתך לפורום לנושא פיריון או אנדומטריוזיס. בברכה, דר' בני פיינר, מנהל היחידה לאורוגינקולוגיה ורצפת האגן

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן