חשד לאנדומטריוזיס בעקבות טיפולים

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

05/10/2019 | 08:38 | מאת: שיר

שלום, בת 39, בטיפולי פוריות בשנה האחרונה בגלל בעיה בזרע. לאחר השאיבה האחרונה התחילו לי כאבים בגב התחתון ועכשיו עם קבלת הווסת הכאבים עברו לאגן והם ממש חזקים, ברמה שאני לא יכולה להתכופף. ב 3 הטיפולים האחרונים רואים ציסטה מחוץ לשחלה ובטיפול להחזרת מוקפא בו לקחתי אסטרופם היו לי דימומים רבים מפי הטבעת. 1. האם יתכן שיש לי אנדומטריוזיס? מעולם לא סבלתי מכאבי מחזור 2. במידה וכן האם זה יכול להשפיע על הרזרבה השחלתית? 3. האם זה יכול לקרות בגלל הטיפולים? תודה מראש

שיר שלום, 1. אנדומטריוזיס הינה מחלה כרונית ואינה מופיעה בד"כ פתאום לאחר הליך כזה או אחר (שאיבה במקרה שלך). 2. קיימת מחלוקת האם 'אנדומטריומה' שהינה סוג של ציסטה שחלתית המופיעה בשכיחות של כ-17-40% בנשים הלוקות באנדומטריוזיס, לכשעצמה משפיעה לרעה על הרזרבה השחלתית. אין לכך תשובה ברורה. 3. לא סביר שאנדומטריוזיס יגרם בעקבות טיפולי פריון. אם מדובר בכאב חד וחדש בעקבות שאיבה נשמע יותר כמו דלקת אגנית (PID) אם כי לשם האבחנה נדרשת גם בדיקה גופנית מלאה, בדיקות דימות ולעיתים אף לפרוסקופיה אבחנתית. בברכה, דר' בני פיינר, מנהל היחידה לאורוגינקולוגיה ורצפת האגן

05/10/2019 | 21:05 | מאת: שיר

תודה על המענה המפורט דר. ממה נגרמת דלקת אגנית? ולאיזה רופא אני צריכה ללכת על מנת לאבחן?

דלקת אגנית נגרמת ע"י חיידק העולה מהנרתיק אל תוך הרחם והחצוצרות. רופא נשים יכול לאבחן ע"ס תיאור התסמינים ובדיקה גופנית +/- על קול (אולטרהסאונד) של האגן

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן