רקטוצלה. חוששת מהניתוח ..

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

13/09/2019 | 04:14 | מאת: אני

שלום .אני בת 30 לאחרונה אובחנתי בתופעה שנקראת רקטוצלה. בדרגה 1-2 אני סובלת מאד מהתופעה הזו הרבה זמן למעלה משנתיים. העניין הוא שאני מאד מפחדת מהניתוח. כמה זמן התאוששת מהניתוח הזה ? בתוך כמה זמן אחריי אוכל לנסות הריון? יש לציין . ההריונות שלי קשים מאד! לידת פג בעבר והמון הפלות . ברקע אנדומטריוזיס . התופעה הזו מציקה לי .אני מרגישה כמו נכה שלא יכולה להתרוקן בלי לאעזר באצבע . שאלה נוספת .האם ניתן לשלב בניתוח הזה. גם לפרסקופיה לאנדומטריוזיס? יש לי נגעים על המעיים .

שלום, משך ההתאוששות מניתוח לתיקון צניחה בדופן האחורי של הנרתיק ('רקטוצלה') הינו סביב 2-3 שבועות. עקרונית ניתן להרות בתוך כחודשיים, כלומר לאחר החלמת החתך הניתוחי וספיגת התפרים. השאלה היותר מהותית היא לגבי אופן הלידה כיוון שלידה נרתיקית עלולה 'לקלקל' את תוצאות הניתוח ויתכן שעדיף לשקול לידה בניתוח קיסרי או לדחות את הניתוח עד לאחר סיום תכנית הילודה ובינתיים להעזר בפתרונות שמרניים כגון פיזיותרפיה לחיזוק שרירי רצפת האגן ו/או שימוש בתומכן (פסרי) נרתיקי. בברכה, דר' בני פיינר, מנהל היחידה לאורוגינקולוגיה ורצפת האגן

17/09/2019 | 08:26 | מאת: אני

תודה על המענה . בכל מקרה הילדה האחרונה היתה בניתוח קיסרי עם חתך טי ככה שאסור לי לידה וגינלית . אם מדובר לתיקון ניתוח צניחה נרתיקית קדמית ואחורית כמה זמן התאוששת ?

בכל מקרה כדאי לקחת בחשבון כשבועיים - שלושה בין אם מדובר במדור אחד ובין אם שניהם. בברכה, דר' בני פיינר, מנהל היחידה לאורוגינקולוגיה ורצפת האגן

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן