חיידק קלאסליאלה בשתן

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

28/12/2018 | 16:46 | מאת: זיוית

שלום רב חיידק בשתן קלבסיאלה חוזר במשך 5 חודשים 3פעמים. היה לי אנדומטריוזיס ואדנו ולכן עברתי כריתת רחם וחצוצרות. האנדרו ישב על השלפוחית. בםעם הראשונה הייתה לפני הניתוח וחשבו שזה קשור לאדנומטריוזיס. םעם שניה חזר שבוע אחרי הניתוח חשבו בגלל בקטטר בניתוח. פעם שלישית אחרי חודשיים. עשיתי צסטוסקופיה פעמיים יצא תקין סיטי ארוגרפיה יצא תקין. האורולוג בקופה שלח לזיהומולוג... הזהומולג החזיר לאורולוג. לאיזה רופא עליי לפנות? אורולוג או זיהומולוג או שזה התחום שלך?

זיוית שלום, מה שחסר בתיאור הוא האם תרביות שתן חיוביות ובמידה שכן, איזה חיידק צמח בהן ומה מידת רגישותו לסוגי אנטיביוטיקה שונים. אם אכן מדובר בדלקת זיהומית חוזרת אז טיפול מניעתי במינון נמוך לתקופה של מס' חודשים עשוי להועיל. אם תרביות שתן עקרות יש מקום לחשוב על סיבה אחרת לתסמיני הדלקת ולהשלים בירור בכיוון זה (לדוגמא מעורבות כיס השתן במחלת האנדומטריוזיס, תסמונת השלפוחית הכאובה ועוד). מבחינת מי ראוי לנהל את הבירור והטיפול התשובה היא אורולוג או אורוגינקולוג. בברכה, דר' בני פיינר, מנהל יחידה לאורוגינקולוגיה ורצפת האגן

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן