בריחת שתן לאחר ניתוח תיקון צניחה

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

27/11/2018 | 13:20 | מאת: חנה

האם תיקון צניחת רחם ונרתיק עם כריתת רחם עלול לגרום להופעה של בריחת שתן שלא הייתה קיימת קודם? האם ניתן לדעת מראש (באמצעות בדיקות) אם קיים סיכון לבריחת שתן לאחר הניתוח?

חנה שלום, קיים מצב המכונה 'דליפת שתן חבוייה' ובו אשה שאינה סובלת מאיבוד שתן לא רצוני בנוכחות צניחת אברי האגן עלולה לפתח תסמיני דליפת שתן לאחר תיקון הצניחה. זאת כיוון שצניחת אברי האגן בדרגה מתקדמת גורמת לעיתים לחסימה חלקית של צינורית השופכה ובכך ממסכת חולשה שקיימת באזור השופכה. לאחר תיקון הצניחה מוסר החסם המכני ואז עלולה להחשף אותה חולשה ולהתבטא בדליפת שתן (בעיקר במאמץ, שיעול וכו'). לעיתים ניתן לזהות את הנטייה לכך או בבדיקה הקלינית במרפאה במהלכה מבקשים מהאשה להשתעל תוך כדי ביצוע רדוקציה ידנית (או באמצעות מכשיר ספקולום) של הצניחה או בבדיקת אורודינמיקה בה בודקים את תפקודי מערכת השתן התחתונה בעת מילוי וריקון. באשה עם צניחת אברי האגן מבצעים לעיתים את הבדיקה עם תומכן נרתיקי אשר דוחק את האיברים למקומם במהלך הבדיקה ובאופן זה ניתן לזהות מצב של דליפת שתן חבוייה. בברכה, דר' בני פיינר, מנהל היחידה לאורוגינקולוגיה ורצפת האגן

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן