קולפורפיה אחורית ופרינאופלסטי

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

24/10/2018 | 17:59 | מאת: קטי

יום אחרי קולפו רפיה אחורית ופרינאופלסטי. כאבים מאוד חזקים! לחץ פנים - בפי הטבעת ! כאבים לאחר פעולת מעיים מחמירים. חוץ מי משככי כאבים - כדורים - במה מותר להשתמש כדי להקל על הכאבים? משחות? פעם , אחרי לידה 1 ואפיזיוטומיה השתמשתי בקצף אפיפואם - אבל הכאבים היו הרבה פחות וזה עזר מאוד. יש גם רקטופואם - חומרים דומים ... האם זה בסדר? ואם לא אז מה כן? לחץ מאוד חזק! והשפעה של תרופות עוברת מהר!

קטי שלום, ראשית כדאי להשתמש במשהו לריכוך היצאות (סירופ אבילאק, אבקת נורמלקס וכו') מבחינת הכאב כל דבר שתמרחי יכול להועיל לרבות ג'ל עזרקאין או כל אחד מהתכשירים שהזכרת. בעקרון הכאב אמור להשתפר בימים הקרובים. בברכה, ד"ר בני פיינר, מנהל היחידה לאורוגינקולוגיה ורצפת האגן

26/10/2018 | 15:50 | מאת: קטי

תודה דוקטור על תשובה! יש לי עד שאלה... הלכתי לניתוח הזה מסיבה 1 - זה תפר לא טוב של אפיזיוטומיה אחרי לידה שניה. פרינאום לא היה סגור - פתח היה גדול וראיתי דופן אחורי של הנרתיק. בנוסף היתה צניחה- רקטוצלה דרגה 1-2. גם עור מבחוץ לא סגור טוב והבעיה הכי גדולה זה שבפנים היה מין כיס לכיוון האפיזיו . כאילו לא חיברו רקמות ויש חריץ . בעומק של 1.5 סמ . בניתוח הזה שעשיתי - קולפורפיה ופרינאופלסטי חשבתי יתקנו גם תפר הזה. אבל גיליתי שחריץ הזה עדיין קיים. פתח סגור אבל אצבע עובר לכיוון החריץ כי שם יותר מקום . אז אני לא מבינה למה השאירו ככה? זה לא תיקון עד הסוף או שאי אפשר לתקן? שם באותו איזור גם שריר לא מכווץ חזק- לאומת צד השני ששם מורגם שריר מסביב ובכיווץ מרגישים יותר חזק. יש לך אולי תשובה למה ככה נשאר? אחרי ניתוח עברו 3 ימים . אני מבינה שצריך לחכות עד שתופרים נמסים ובצקת עוברת. אבל החריץ הזה עושה לי רע. כי הוא הפריע לי ביחסי מין . המקום הזה לא רגיש- אין שם תחושה. הכניסהלנרתיק יותר גבוה ושם הכל מרישה ואם פין יורד למקום הזה כאן אני לא הרגשתי כלום . אם זה נשאר אני צריכה שוב ניתוח???

קטי, השאלות שאת שואלת הן מאד ספיציפיות וקשה לענות עליהן מבלי לבדוק אותך ולהתרשם על מה המדובר. את כמובן מוזמנת לבוא לבדיקה במרפאה ובהתאם לממצאים לראות האם ניתן לפתור את הבעייה שמטרידה אותך ע"י טיפול שמרני או שאין מנוס מהתערבות נוספת. בברכה, ד"ר בני פיינר, מנהל היחידה לאורוגינקולוגיה ורצפת האגן

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן