חסימה בעורק צווארי מימין

דיון מתוך פורום  כלי דם ורידים

07/12/2014 | 22:33 | מאת: שירי

שלום רב, דודה שלי מבוגרת, מעל 80, עם מחלות רקע שונות (וביניהן, ניתוח מעקפים לפני כ 9 שנים,הסרת כיס מרה, אולקוס, אי ספיקה כלייתית באחת הכליות,ומעי רגיז) נמצאת במעקב של כירורגית כלי דם. כל חצי שנה דופלר קרוטיס. עד עתה סטטי ללא כל שינוי. בדופלר שהתבצע לפני כשבוע, התגלתה חסימה משמעותית ( 91%-99%), בעורק מצד ימין (לא ידוע אם ראשי אם לאו) והכירורג החליט על ביצוע CT אנגיו ומח עם יוד. הדודה רגישה ליוד,ולאור הגיל,ומחלות הרקע, הבדיקה תתבצע במסגרת אישפוז. שאלתי היא, מדוע חייבים לבצע CT? האם אפשר לבצע MRI ? אם לא, מדוע, מה ההבדל בין הבדיקות מבחינת הממצאים? אנא עזרתכם, בברכה

15/12/2014 | 09:23 | מאת: ד"ר רם אברהמי

לרוב דופלקס בידיים טובות מספיק ולא צריך CT . רגישות ליוד ניתן לבצע הכנה אכן גם MRI יכול להיות בדיקה . החשוב להבין מה המשמעות של התוצאה והאם תשנה ההחלטה על ניתוח אנו לרוב מסתפקים בשתי בדיקות דופלקס במכון טוב אלא אם יש חשד לחסומה שלמה

מנהל פורום כלי דם ורידים