צינטור \ ניתוח - המלצה

דיון מתוך פורום  כלי דם ורידים

24/02/2019 | 13:42 | מאת: עורק חסום

שלום רב אני בן 50 , בדרך כלל בריא , ללא טיפול תרופתי . עקב כאבי ראש סביב העין מצד שמאל לאחר התקררות ושיעול קשה מאוד ללא הקאות , נשלחתי ע"י נוירולוג לבצע בדיקת דופלר עורקי הצוואר + CT ראש . בעקבות תוצאות הבדיקה הופנתי לבדיקה דחופה של CT אנגיו פנים וצוואר עם ובלי חומר ניגודי לצורך המשך בירור קרדיווסקולרי . הבדיקה נעשתה תחת אישפוז יום בבית חולים קפלן . מצ"ב קובץ פירוט תוצאות הבדיקה וסיכום . האם המצב בעורק ניתן לצינטור ?

24/02/2019 | 16:59 | מאת: עורקי תרדמה

איני רואה קובצ . בכל מקרה לא סביר שגבר בגיל 50 יהיו לו היצריות הדורשות טיפול . אתה יכול לפרט תוצאות הבדיקה

25/02/2019 | 07:11 | מאת: יגאל

שלום רב אני בן 50 , בדרך כלל בריא , ללא טיפול תרופתי . עקב כאבי ראש סביב העין מצד שמאל לאחר התקררות ושיעול קשה מאוד ללא הקאות , נשלחתי ע"י נוירולוג לבצע בדיקת דופלר עורקי הצוואר + CT ראש . בעקבות תוצאות הבדיקה הופנתי לבדיקה דחופה של CT אנגיו פנים וצוואר עם ובלי חומר ניגודי לצורך המשך בירור קרדיווסקולרי . הבדיקה נעשתה תחת אישפוז יום בבית חולים קפלן . ממצאים CT אנגיו : עורק התרדמה המשותף הימני (RCCA) : תקין עורק התרדמה הפנימי הימני (RICA) : תקין עורק התרדמה המשותף השמאלי (LCCA) : תקין עורק התרדמה הפנימי השמאלי (LICA) : מודגמת היצרות אקסצנטרית קשה של העורק מגובה כ-2ס"מ מעל המוצא ולכל האורך עד לסיומו . הממצא מתאים לדיסקציה של העורק . תרומבוס דופני היפרדנסי –כנראה דיסקציה זמן ממושך . עורק החולייה הימני (RVA) : תקין עורק החולייה השמאלי (LIA) : תקין עורק הבזילרי : תקין ענפי המעגל על שם וויליס : תקינים הסינוסים הוורידים המודגמים : תקינים הגומה האחורית תקינה . הציסטרנות הבזליות תקינות . החדר הרביעי תקין , במקומו . רקמת המוח תקינה מערכת החדרים העל – טנטורליים תקינה . קו האמצעי שמור . סיכום של CT אנגיו : סימני דיסקציה של – LICA קרוב לוודאי לא חריפה . ללא סימני איסכמיה ברקמת המוח . המלצות רופא במחלקה : הוחלט על מתן אספירין ופלברס . בבירור שבוצע נצפתה דיסקציה ב LICA ללא חסימה , הוחל טיפול אנטיאגרנטי כפול , מומלץ ביצוע MRI מוח + MR ANGIO עורקי צוואר והמוח בעוד 3 חודשים . בשאלה של שינויים איסכימיים בטירטוריה של ICA משמאל ומעקב אחרי מצב הדיסקציה , טיפול אנטיגרנטי כפול במשך 6 חודשים לפחות .

28/02/2019 | 07:44 | מאת: יגאל

שלום רב , לא הצלחתי להוסיף קובץ PDF אז העתקתי את התוכן בתגובה הקודמת שלי מתאריך 25/02/2019 . אודה לך על התייחסותך . תודה רבה .

04/03/2019 | 09:52 | מאת: יגאל

ד"ר אברהמי , אשמח בבקשה לקבל את חוות דעתך בעניין . תודה .

מנהל פורום כלי דם ורידים