נוגדי קרישה לאחר CVA

דיון מתוך פורום  כלי דם ורידים

31/07/2017 | 12:43 | מאת: א

שלום ד"ר, אבי בן 65, סובל מאי ספיקת לב דיאסטולית, פרפור פרוזדורים כרוני, יתר ל"ד מתון. מטופל ב - NEOBLOC 200MGX2, ELIQUIS 5MGX2 וDUODART (לערמונית). לפני כשלושה חודשים עבר שבץ מוחי איסכמי. בוצע צינתור ופתיחה של הקרוטיס הימני שלאחר מכן שב ונסתם (גם היום 3 חודשים אחרי האירוע נותר חסום). מתפקד כיום היטב בעזרת הקרוטיס השמאלי. בביקורת אצל הנוירורדיולוג פולשני המצנטר הוא מציע להוסיף טיפול באספירין 75 מ"ג "מכיוון שמנגנון השבץ איננו אמבולי לבבי אלא מקומי מ - plaque rupture בקרוטיס ולכן יש עקרונית מקום לטיפול אנטיאגרגנטי" מאידך הקרדיולוג ורופא המשפחה מציעים שלא להוסיף אספירין. בבדיקות קרישה אחרונות (תחת ELIQUIS 5MGx2) PT-INR = 1.18 APTT-SEC = 28.1 SEC CONTROL PTT = 27.5 SEC מי לדעתך צודק? האם כדאי לטעמך להוסיף טיפול באספירין למרות טיפול ב - ELIQUIS? תודה

02/08/2017 | 13:40 | מאת: ארוע מוחי

אין תשובה אחת טובה נכון רצוי אספרין . אך יש הגדלה בסיכון לדימום מוחי . לכן הדעות מתנדנדות אם דימם בעבר אז לא היתי מוסיף אספרין . באם הקרוטיד חסום אז לא מהווה בעיה ולא חובה אספרין

מנהל פורום כלי דם ורידים