בדיקת ptt: גורמים אפשריים, מצבים דומים ומאמרים

מחלת פון-ויליברנד: אפשר להתמודד

הילד סובל מדימומים גם לאחר שריטה קלה? ייתכן שמדובר במחלה ע"ש פון-ויליברנד, מחלה תורשתית שכיחה הגורמת לדימומים. חשוב לגלות מודעות לקיום המחלה. מדריך המחלה ע"ש פון-ויליברנד (Von Willebrand Disease; יש המתרגמים בעברית וון-ויליברנד) היא מחלה המטולוגית תורשתית, המתבטאת בפגיעה במנגנון קרישת הדם; וכתוצאה מכך, דימומים והתארכות הפסקת דמם - במקרה של חתך או דקירה.המחלה זוהתה לראשונה ב-1926 באיי אלאנד (Åland) בסקנדינביה, הממוקמים בין שבדיה לפינלנד, על ידי אריק אדולף פון-ויליברנד, שזיהה גם את הגורם הגנטי למחלה - חלבון הנקרא גם כן על שמו - הפקטור ע"ש פון-ויליברנד (vWF) שנמצא פגום בדמם של החולים. חלבון זה מיוצר על ידי תאי האנדותל המצפים את דפנות כלי הדם.תפקידו של הפקטור ע"ש פון-ויליברנד, במקרה של דימום, הוא לקשור את טסיות הדם לאזורים הפגועים בכלי הדם - וכך להפסיק דימומים. כמו כן, יש לו תפקיד בנשיאת פקטור 8, שהוא חלבון בעל תפקיד משמעותי...
ללמוד עוד על בדיקת ptt
תפקודי קרישה-תמונה

מדריך בדיקות רפואיות: בדיקת תפקודי קרישה היא בדיקת דם פשוטה...

מאת: ד"ר עמית...
19/02/2015
לקראת צ'אט הוידאו עם פרופסור זיידמן: מילון הפיריון-תמונה

מה זה איקסי? מה בין LH ל- FSH? בואו לקרוא ולהבין - רוצים...

מאת: פרופסור...
09/02/2005
מחלת פון-ויליברנד: אפשר להתמודד-תמונה

הילד סובל מדימומים גם לאחר שריטה קלה? ייתכן שמדובר במחלה...

מאת: ד"ר נוימן...
17/05/2018
אולי יענין אותך לדעת...
תפקודי קרישה - תמונה
תפקודי קרישה
מדריך בדיקות רפואיות: בדיקת תפקודי קרישה היא...
מחפשים את הרופאים הטובים בישראל לבדיקת ptt?
יש לנו את המאגר המושלם עבורכם
קרא עוד

בדיקת ptt: תשובות ממומחים וייעוץ אונליין

תשובות לשאלות

ד'ר אודית שלום, בת 20, לפני כשלושה חודשים התגלה אצלי APLA לאחר אירוע של לחץ תוך גולגולתי מוגבר ופפליאדמה.(למיטב הבנתי יש קשר בין APLA לבין PC)מטופלת באספירין, דיאמוקס וטופמקס. ביצעתי בדיקות מעבדה נוספות עם התוצאות האלה: APTT-sec 38.3 Sec APTT-R 1.28 Ratio LAC RVVT SCREEN 52.5 Sec LAC RVVT CONFIRM 31.0 Sec LAC RVVT RATIO 1.56 norm.ratio LAC SCT SCREEN 109.3 Sec LAC SCT CONFIRM 32.8 Sec LAC SCT RATIO 3.03 norm.ratio הופנתי להמשך מעקב אצל המטולוג. שאלתי היא האם זהו מצב שלא יכול להשתנות? מהן המגבלות וההשלכות? האם תסמונת APLA מוגדרת כתסמונת אוטואימונית? אשמח לעצתך, תודה רבה.

Apla הוא מצב אוטואימוני. יש מקרים בהם יש ירידה בנוגדים לאחר מספר שנים אך זה אינו הרב. ההשלכות הם נטיה לקרישיות יתר ויש צורך לשקול טיפול במדללי דם, באופן קבוע וביחוד בזמן הריון.

שלום ד"ר מחאג'נה השנה הופיעו אצלי כמה אירועים של דימומים בצואה. פעם אחת מאוד מסיבית במשך כמה ימים, שהסתיימה כמו שהופיעה. בימים האחרונים דם בצואה לסירוגין. התחיל לפני שלושה ימים. רחצתי את הכלב שלי בישיבה על כסא, במאמץ פיזי מתון. פשוט התכופפתי והרגשתי עומס על הבטן וכאבים. שעה לאחר מכן היתה יציאה דמית. אתמול בערב והלילה הופיעו פלפיטציות. כמו כן כבר זמן מה שיש לי סחרחורות. .קולונוסקופיה וירטואלית נמצאה תקינה שאלתי באופן קבוע בבדיקות מופיעים ערכים מוגברים מעט של fibrinogen calcu ו Aptt-sec כמו כן גם מוגבר מעט. בדיקות גזים בדםcrp ורידי חריגות, אבל מבינה שאי אפשר ממש להתייחס לסקאלה המקובלת כיוון שהיא של דם עורקי. האם יש בחריגות שציינתי כדי להסביר במשהו את הדימומים? כיוון שהרופאים לא יודעים את הסיבה. נשללו טחורים או פיסורה. האם עלי לבקש המשך בירור של הערכים החורגים הנ"ל. תודה.

מוסיפה סריקה של התוצאות אותן הזכרתי. תודה רבה.

לא ברור לי למה ה PDF שהעליתי לא נראה. קישור לקובץ תמונה ברשותך http://www.up2me.co.il/v.php?file=22427690.jpg

סמדר שלום, בת כמה את? האם יש מחלות רקע? מחלות "מיוחדות" במשפחה לרבות גידולים למיניהם? תרופות קבועות?

ד"ר מחאג'נה, יש די הרבה מחלות רקע. בינואר 2017 עברתי כריתת שחלות בשל קרצינומה בשתיהן, רחם נכרת לפני עשר שנים בשל מיומות. את הסרטן גילו מוקדם בשל התנפחות בלוטות לימפה במפשעה הימנית. עברתי ניתוח להסרתן. יש לי יתר לחץ דם, טרום סכרת, אסתמה, כבד שומני מאוד ( ללא כולסטרול גבוה או שומנים בדם) בקע טבורי, תת פעילות בלוטת התריס ופיברומיאלגיה. לדודתי היה סרטן בלוטת התריס, ואני היחידה עם סרטן שחלות במשפחה. מבקשת לציין שלצערי אני שמנה מאוד - 120 ק"ג. שמנתי אחרי כריתת הרחם. תודה רבה לך.

שכחתי להוסיף אני בת 60 תרופות קבועות אוקסאר יוטירוקס קלונקס רסיטל ריספונד

שלום סמדר, לגבי בדיקות המעבדה, קיימות חריגות קלות שלא מצריכות המשך בירור בפני עצמן. לגבי עניין הדימום, הייתי מציע בשלב הראשון בדיקה של רופא נשים ובדיקת קולונוסקופיה רגילה לא וירטואלית וממשיך משם.

תודה רבה ד"ר מחאג'נה.

שלום דר', בדיקות דם שבוצעו לילד (בן 19) בבדיקה הראשונה יצא : אירון 201 כשהגבול העליון 180 בילירובין טוטל 1.35 כשהגבול העליון 1.2 חומצה פולית נמוכה מאוד MCHC 31.5 התווך 32.0-36.7 MCV 94.7 התווך 80-94 PT-INR 1.18 0.78 סמן - ערך תקין 1.18 1.20 הערות והסבר | גרף PT-SEC 14.0 Sec 9.0 13.0 סמן - הערך מחוץ לטווח 14 הערות והסבר PT % 75 % 70 סמן - ערך תקין 75 100 הערות והסבר APTT-sec 29.4 Sec 25.0 סמן - ערך תקין 29.4 40.0 והבדיקה השניה של קרשיות שנעשתה לברור : PT-INR 1.06 0.78 סמן - ערך תקין 1.06 1.20 הערות והסבר | גרף PT-SEC 12.6 Sec 9.0 סמן - ערך תקין 12.6 13.0 הערות והסבר PT % 88 % 70 סמן - ערך תקין 88 100 הערות והסבר APTT-sec 29.5 Sec 25.0 סמן - ערך תקין 29.5 40.0 כל השאר הבדיקות המקיפות תקינות האם הכל תקין? לבעלי יש בעיה של קרשיות שבה הוא לא מטפל. ואני עם לופוס.

הצגת בדיקות רבות ולא ברורה לי השאלה הספציפית. אבקש לפרט.

השאלה היא: האם יש בעיה של קרישיות?

בבדיקה לפני שבוע יצא ערך aptt 30.1 היום בצעתי בדיקה חוזרת יצא 29.5 בעקבות התוצאה ביטלו לי ניתוח שהיה אמור להיות בשבוע הבא באוזן והפנו אותי להמטלוג. מה משמעות התוצאות

מדובר בתפקודי קרישה לא תקינים ברמה גבולית בלבד ויתכן שאין משמעות. תלוי בהקשר ובהיסטוריה הרפואית.