נגישות
נגישות

psa

דיון מתוך פורום  ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת

27/04/2015 | 23:58 | מאת: אבי

לפני 3 חודשים הרגשתי צריבה במתן השתן עם חום. לאחר יומיים החום ירד ונשארה מעט צריבה שנעלמה לאחר יום. בדיקות דם ושתן לא הראו זיהום, אבל מאחר וידוע על פירורי אבן בכליות, הרופא שיער שהאבנים עברו במע' השתן וגרמו לתופעות. הכל היה תקין למעט psa 9.24 . השבוע עשיתי בדיקת psa חוזרת ויצא 5.13 . יש לציין שאני סובל ממעי רגיז וכרגע אני בשיא התופעות עם עצירות ויציאות קשות וכאבי בטן. אני בן 57 וברקע צינתור ונוטל אספירין,לופרסור,סטטין ואומפרדקס. us הראה ערמונית תקינה אבל הרופא מתעקש לעשות ביופסיה של הערמונית. אני חושש מהביופסיה ומכל התהליך ואולי אני סתם נכנס לתהליך מיותר. האם לא כדאי לחכות ולעשות שוב בדיקת psa כשהגוף שלי ירגע ? אגב, אין סיפור משפחתי ואין לי שום תסמינים לבעיה במערכת השתן.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, זה נכון בעקרון שממש לא מומלץ לצע בדיקת PSA בעת תסמיני דלקת כי ככל הנראה זה משפיע על הרמה. עדיין, אם ה PSA יורד לאט מדי או מעט מידי יש מקום לשקול ביוסיות. ממליצה לך לשוחח עם האורולוג המטפל שלך ולהמתין עוד חודש ולחזור על ה PSA. כמוכן בוודאי שיש לבצע בדיקה רקטאלית .

מנהל פורום ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת