בכצ'ט

דיון מתוך פורום  דלקות מפרקים

16/12/2010 | 19:41 | מאת: שירה

שלום. אני סובלת מאפטות בפה כבר הרבה שנים כל הזמן כמעט בלי הפסקה וגם מ"ס אפטות יחד, ברקע מיגרנות עם אאורה , סינוס ברדיקרדיה (גירוי ווגאלי ) ,דלקות עיניים אלרגית(נבדקתי אצל רופאת עיניים),נזלת אלרגית ולפעמים קוצר נשימה ,כאבים ברום הבטן , הליקובקטר פילורי,בעבר דלקת בתרסריון וגסטריטיס כרונית. (עפ"י בדיקות גסטרו)נשללו מחלות מעי דלקתיות.כאבי גב תחתון בבדיקות הדמיה נמצא סקרואילאיטיס,בדיקת HLA B5 -חיובית. B27-שלילי,שאר הבדיקות האימונולוגיות והסרולוגיות תקינות, היתה לי אנמיה מחוסר ברזל במשך שנים (אני אוכלת תזונה עשירה בברזל),הסתדרה רק לאחר מתן וונופר IV .בבדיקת צפיפות עצם אוסטאופניה קשה בחוליה L1 .כרגע עם טיפול בקולכיצין (כחמישה חודשים)אני שומרת על המוגלובין תקין ,האפטות חלפו לגמרי וכן הכאבים במערכת העיכול.אין לי תופעות עוריות או עייניות א- מה הסבירות לבכצ'ט? ב-האם תגובה טובה לקולכיצין תומכת באבחנת בכצ'ט? ג-האם מטפלים באפטות רגילות( לא בכצ'ט )בקולכיצין?תודה

שירה שלום מביןהמפיינים של בכצט את מתארת רק אפטות. לא מקובל שסקרואיליאיטיס היא ביטוי לבכצט. קולכיצין עשוי בהחלט לעזור לעניין האפטות בבכצט. לא ידוע לי על תועלת דומה במקרים אחרים. יש עדיין שאלה לגבי סיבת האנמיה (לא ציינת את גילך בהקשר של מחזור ) ולגבי האוסטאופניה. לפחות מתאורך הסבל העיקרי נפתר כך שזה מה שחזוב. ניתן לקחת קולכיצין עשרות שנים ואם מדובר בבכצט הרי שהמחלה נוטה לדעוך לאורך השנים כך שיש מקום לאופטימיות. המשיכי להיות במעקב של הרופא שלך . נראה שעשית בירור מקיף ורציני.

מנהל פורום דלקות מפרקים