כאבים כללים בעקבות דלקת

דיון מתוך פורום  דלקות מפרקים

31/07/2018 | 11:31 | מאת: יובל

שלום אני יובל בת 24.. אבא מאובחן עם דלקת חוליות מקשחת דוד שלי מאובחן עם פסוריאטיס ארטריטיס. מגיל 3 יש לי פסוריאזיס, בגיל 13 החלו כאבים בעיקר בגב התחתון שהלכו והתפשטו לכל הגוף. בגיל 18 אובחנתי עם פיברו, בגיל 21 איבחנו אותי עם פסוריאטיס ארטריטיס ללא ממצאים חותכים. מדדי דלקת תקינים, כל הצילומים תקינים. ניסיתי את כל סוגי הכדורים והכל עשה לי רע מאוד חוץ מסטרואידים (ניסיתי מעל 30 סוגי כדורים, לפבירו ולדלקת, לכאבים). וכרגע מסרבת לקבלת ביולוגי כבר כמה שנים שאני סובלת מכאבים בלתי סבירים מאזור הגב התחתון והאגן, קיימת הגבלת תנועה והליכה, כל כמה זמן מקבלת זריקה מקומית של סטרואידים שמקלה לפרק זמן של עד חודש והכאב חוזר.. שחכתי לציין, אין אודם או נפיחות, מידי פעם באזור כפות הידיים, תחושת נימול ונפיחות מקומית או כללית...מעבר לזה תחושה שמשהו הולך עלי, כל פעם באזור אחר בגוף. השאלה שלי היא כזאת, איך יכול להיות שכל הבדיקות תקינות כל הכדורים לא עוזרים ועדיין מאובחנת עם דלקת פרקים? יכול להיות שיש משהו שמפספסים? מה עוד אפשר לעשות כדי להבין מה זה, כי אני פשוט לא מסוגלת לסבול את הכאבים האלה יותר?! אני לא באה בטענות לרופאים, הם באמת בודקים הכל, הייתי כבר אצל 3 רופאים מומחים שונים (ראומטולוגים) מגיל 18, ולפני זה ראומטולוג ילדים..בגלל העבר המשפחתי הכל נבדק אבל שום ממצא חד משמעי.. רעיון לכיוון נוסף? רופא מומלץ שיכול לעזור? אלטרנטיבי מקל בלבד.. סליחה על החפירה ותודה על ההתייחסות יובל

שלום בדיקות מעבדה אינן מקפות פעמים רבות דלקת מפרקים הקשורה לפסוריאזיס. עם זאת כאב גב תחתון ממושך המגיב לסטרואידים מחייב בירור של דלקת באגן ( מפרק ה SIJ ). זה נעשה בדר"כ על ידי MRI. במידה ונמצאת דלקת ואין הקלה מספקת עם תרופות נוגדות דלקת רגילות מקובל לעבור לטיפול ביולוגי. מתן ממושך שלל סטרואידים אינו רצוי בשל תופעות הלוואי המרובות שלו. לטיפול הביולוגי יש מעט מאד תופעות לוואי ואם הוצע לך בעבר מציע לך לשקול אותו ולבחון את היעילות שלו. תמיד אפשר להפסיק את הטיפול אם ישנה תופעת לוואי או שנמצא לא יעיל.

02/08/2018 | 01:10 | מאת: יובל

שאלה אחרונה אם אפשר..היתתי היום אצל רופא חדש, פעם שנייה שאני אצלו.. למרות שהכל תקין הוא אמר שזה שילוב של פיברו דלקת פרקים פסוריאטית ודלקת חוליות מקשחת..יכול להיות שזה באמת הכל ביחד?...

בהחלט כן

מנהל פורום דלקות מפרקים