התלבטות לגבי מי שפיר

דיון מתוך פורום  בדיקות מי שפיר וסיסי שלייה

21/03/2017 | 16:18 | מאת: תמר

שלום לדר' הר טוב התלבטות לגבי ביצוע הבדיקה. להלן הנתונים: אני אשה בריאה בגיל 36.6, הריון ראשון אחרי IVF (בעיה בתנועתיות של הזרע + חצוצרה חסומה). ללא הריונות/נסיונות/הפלות קודמים. בתחילת ההריון קלקסן עד שבוע 7 להגדלת סיכויי ההשרשה ולא בגלל בעיה בקרישיות. בתחילת ההריון דימומים קלים שפסקו אחרי שבוע 13. כעת בשבוע 17, סיכון משוקלל אחרי חלבון עוברי 1:2553 לתסמונת דאון ו1:10,000 לטריזומיה 18. ממצא עורק טבורי יחיד בסקירה ראשונה (ממצא יחיד), ביועץ גנטי נקבע שאין סיכוי מוגבר להפרעה כרומוזומלית כל עוד עורק טבורי ממצא יחיד. כל שאר הבדיקות, סקר גנטי, שקיפות עורפית (1.5 מ"מ), סקירת מערכות מוקדמת, תקינות. בהמשך תורים לאקו לב עובר בשבוע 20.6, והסקירה מורחבת בשבוע 22.3. במהלך ההריון לחץ דם נמוך וכאבי ראש לסרוגין, אני לוקחת אופטלגין במקרים קשים. כעת בצומת דרכים לגבי בדיקת מי שפיר, אשמח לדעה נוספת או המלצתך בהתאם למצבי. תודה מראש תמר

שלום תמר, אם הדבר שמטריד אותך זה תסמונת דאון וטריזומיה 18אזי הסיכון נמוך. במי שפיר ניתן לשלול גם בעיות כרומוזומליות הקשורות בכרומוזומים אחרים כולל שועים, חסר, עודף ושינויים גדולים בכרומוזומים. אם מבצעים גם בדיקת צ'יפ גנטי - אזי ניתן לשלול עוד מחלות נוספות שאין לנו לרובן בדיקות סקר היכולות להעיד על סיכון גבוה. מאידך יש סיכון להפלה בעיקבות הדיקור של כ 1:800. את צריכה להחליט איזה יכון את מעדיפה לקחת - סיכון נמוך לבעיה שהייתה יכולה להתגלוב בדיקור מי שפיר או סיכון נמוך להפלה של עובר בריא בעקבות דיקור. בברכה, דר' יוסי הר-טוב

מנהל פורום בדיקות מי שפיר וסיסי שלייה