ישור שינים בגיל בוגר

דיון מתוך פורום  אורתודונטיה ומחייכים - יישור שיניים

26/12/2015 | 15:16 | מאת: אליה

שלום, יש לי שינים בריאות וחזקות (טיפול שורש אחד עם כתר) ללא מחלת חניכים, כל השינים נמצאות כולל שיני בינה. יש מקום לתזוזת שינים ללא עקירה. שן אחת קדמית כתוצאה מצחצוח יתר- עברה תהליך של נסיגת חניכיים אבל לא באופן מספיק כדי שתעבור ניתוח חניכים. האם מצב זה מסכן אפשרות של ישור שינים? האם עדיף לדרת מהעניין מחמת החמרה וחשש של איבוד השן? תודה

שלום אליה במהלך טיפול אורתודונטי החניכיים צריכות להיות בריאות ולא מודלקות. נסיגת חניכיים על רקע שחיקתי אינה מונעת באופן עקרוני הזזת שן אולם צריך לוודא באיזה כיוון השן תזוז.במידה והשן זזה מחוץ למעטפת העצם והחניכיים יש סכנה להגברת הנסיגה. לכן, יש להתיעץ עם האורתודונט ורופא החניכיים לגבי התזוזה הספציפית שתארתה. בברכה ד"ר צור

28/12/2015 | 18:54 | מאת: אליה

למי לדעתך לגשת קודם- לאורתודנט או לרופא חניכים? האם עדיף אולי קודם רופא חניכים כדי שהארותודנט לא ירתום טיעונים לטובת הענין מתוך אינטרס לממש את הישור שינים למרות הסיכון?

מנהל פורום אורתודונטיה ומחייכים - יישור שיניים