יישור שיניים אחרי עקירת שן טוחנת

דיון מתוך פורום  אורתודונטיה ומחייכים - יישור שיניים

01/12/2019 | 17:05 | מאת: קטי

שלום. אצל אחות שלי בת 14 עקרו שן טוחנת ראשונה בלסת תחתונה וגם צריך עקירה של טוחנת ראשונה בלסת עליונה כי השיניים מאוד רקובות ואין אפשרות להציל אותם ולעשות טיפול שורש. שאר השיניים אצלה בריאות. האם יש אפשרות לעשות טיפול יישור שיניים כללי ולהקדים שיניים אחוריות(טוחנת שנייה) ? תודה על התשובה

שלום קטי בהחלט ניתן לעשות זאת. כדאי לבדוק גם אם ישנן שיני בינה. חוסר שן בינה מעמיד בסימן שאלה את הכדאיות. כמובן שיש לבדוק את הסגר הכללי. טיפול מסוג זה מורכב יותר מהרגיל מאחר והתנועה אינה סמטרית בימין ושמאל ויש צורך לעיתים בשימוש בטכניקות מיוחדות לכך. חפשי אורתודונט מומחה שידע לעשות זאת ויחשוב שזה מהלך נכון עבור המקרה. בברכה ד''ר צור

מנהל פורום אורתודונטיה ומחייכים - יישור שיניים