חוות דעת לגבי טיפול אורטודנטי

דיון מתוך פורום  אורתודונטיה ומחייכים - יישור שיניים

07/11/2017 | 04:41 | מאת: אורי

שלום, עקב רילוקיישן לחו"ל למשך שנתיים התחלתי טיפול אורתודנטי. עברתי בעבר לפני יותר מעשר שנים כשהייתי נער טיפול ליישור שיניים , סיימתי בהצלחה אך לא הקפדתי לאחר הטיפול ללכת עם הריטיינר ששומר על הטיפול. עד היום אני עם קיבוע קבוע בשיניים התחתונות. לפני שנה הבחנתי שהשיניים הקדמיות שלי הם מעט מאחורה ולא מקדימה כמו אצל כל אחד והמליצו לי ללכת לאורטודנט בשביל למנוע שחיקת שיניים בעתיד. התחלתי טיפול מחדש שנוגע לשיניים העליונות בלבד. שמו לי ריטיינר אקטיבי עם "ברגים" שמזיזים כל שבוע זה למשך חצי שנה. לאחר חצי שנה ישימו לי קוביות למשך חצי שנה נוספת ולאחר מכן ישימו לי קשתית שקופה לשימור הטיפול . המליצו לי גם לעקור 2 שיני בינה בשיניים התחתונות מכוון שאם הם יצאו תיווצר צפיפות . דוקטור מה דעתך על הטיפול שהציעו לי? אני כבר חודש כמעט עם הריטיינר האקיטבי והתחלתי לאחרונה להרגיש קליקים בצד שמאל כאשר אני פותח את מלואה פי . האם זה תקין? במידה וצריך אני יכול לעלות צילום פנורמי של השיניים ורנטגן. תודה מראש על העזרה! אורי.

שלום אורי במידה ומתחילה רגישות או קליקים במפרק רצוי לבדוק זאת. לעיתים ממליצים להפחית לחצים וחיזוקים. שיני בינה תחתונות רצוי לעקור אם הן דוחפות את השיניים התחתונות קדימה. לגבי תוכנית הטיפול הכללית אני לא יכול לתת לך עצה בלי בדיקה. בהצלחה. ד"ר צור

מנהל פורום אורתודונטיה ומחייכים - יישור שיניים