טופיתרים 25 מג

דיון מתוך פורום  מיגרנה וכאבי ראש

21/06/2016 | 10:45 | מאת: דינה

שלום רב, הייתי מטופלת בסלואו דרלין 80 מג במשך כשנתיים ולאחרונה הפסיקו לייצר אותו. הנוירולוג המליץ לי לנסות תרופה בשם טופיתרים 25 מג ואמר שתופעות הלוואי היחידות הן ירידה במשקל וזרמים בידיים. לאחר קריאה קצרה באינטרנט התברר שתופעות הלוואי הן גדולות הרבה יותר! סיכון למחשבות אובדניות, בלבול, חוסר קואורדינציה, אבנים בכליות ועוד... בנוסף רשום שאסור להעלות את טמפרטורת הגוף. האם תופעות הלוואי האלה נפוצות? או שזה תופעות לוואי כמו כל תופעות הלוואי שרשומות על רוב הכדורים ולרוב לא מופיעות? כי הן מאוד מפחידות אותי. בנוסף, שאלתי את הרופא אם זה ישפיע על הגלולות והוא אמר שלא כי התרופה לא עוברת דרך הכבד. מהאינטרנט הבנתי שזה דווקא מוריד את יעילות הגלולות. מי צודק? כמו כן ראיתי שאסור לשתות אלכוהול, דבר נוסף שלא נאמר לי בפגישה. ודבר אחרון - האם העבודה שאסור להעלות יותר מדי את טמפ הגוף אומר שאסור לי לעשות ספורט עם הכדור? תודה מראש, דינה

ברוב המקרים דינה התרופה נסבלת היטב, ניתן לעסוק בספורט וההשפעה על הגלולות היא מעל 200 מ"ג ליום. ניתן על כן לנסות.

מנהל פורום מיגרנה וכאבי ראש