עניין מעסיק אותי

דיון מתוך פורום  ניתוחי לב פתוח

22/03/2011 | 15:00 | מאת: מהעולם הזה

אני בת 18 עברתי ניתוח לב לסגירת חור בלב ASD לפעמים חושבת מה היה קורה במידה ולא עברתי את הניתוח בטווח הארוך ?!האם אני עכשיו יכולה להתחתן וללדת ילדים ללא פחד ?! בעולם יש הרבה בנות ולא כולן בודקות את עצמן והולכות ומתחתנות ... במקרה של קיומו של מום בלב והיא כבר התחתנה ובתקופת הריון זה עלול לגרום למוות בזמן לידה נכון ??!! אז האם כל הבנות בארץ צריכות לעבור בדיקת לב או שיכולות לחיות וללדת גם לעשות מאמץ עם מום במחיצות הלב ?? ממש מעסיק אותי העניין הזה

22/03/2011 | 20:02 | מאת: עמי נחום ברבר

אני יו"ר עמותה אשר עוזרת לילדים שנולדו עם מומי לב,אנחנו לא רופאים!אבל היצטבר אצלינו ידע רחב מאוד הקשור למומי לב ,ולהיתמודדות איתם במהלך החיים,נשמח לעזור - 0572777177

לאחר סגירת פתח בין עלייתי, במיוחד אם נעשה בגיל צעיר, אין שום מגבלות. צריך לעבור ביקורת קרדיולוג (ואקו) לוודא שהפתח המיותר אומנם סגור.לגבי השאלות של גישה כללית לאוכלוסיה, במערכת הרפואית המודרנית ממילא רוב האנשים יאובחנו, ואיש/ה מן היישוב יעבור פעם ביובל בדיקות רפואיות בכול מקרה. בברכה, פרופסור סמולינסקי

27/04/2011 | 07:10 | מאת: הלית

אם השאלה שלך פרטית על עצמך. אז... אני כבר בת 40 בני הבכור מבוגר ממך. יש לו גם אח צעיר. שני הריונות רגילים ושתי לידות וגינליות. ואני אחרי 3 ניתוחי לב. האחרון בוצע כשהייתי בת 14.5. אם השאלה היא כללית, אז... אין שום דרך לנבא השפעת הריון על ההליך שעברתי. או בכלל. צריך לנסות ולראות. לי זה הצליח. סטטיסטיקה עושים על מספרים גדולים. אני לא מכירה את הנתונים אז... לא תקבלי ממני אחוזי סיכוי וסיכון.

מנהל פורום ניתוחי לב פתוח