ה צ י ל ו PTSD==OCD

דיון מתוך פורום  פסיכואונקולוגיה

14/11/2009 | 18:13 | מאת: manosss

נפגעתי בתאונת עבודה ב2008 נפלתי על הרגל וכנראה שקבלתי מכה בראש ואני לא זוכר! נהייתה אמטומה , האמטומה התנפחה וחיררוג פתח אותה לאחר ימים מספר הופיעו חום גבוה, תפרחת פצעונים, בכל הגוף כאבי ראש חזקים,נישלחתי לטיפול אצל רופא עור! שטיפל חודש ימים במשחות ואנטיביוטיקה והחליט שאני חייב לגשת לפסיכיאטר , נגשתי אובחנתי עי פסיכיאטרית כOCD? PTSD ואני נוטל טרופות מכל הסוגים ציפרלקס מירו, פראפנאן וויאפקס וואבן בונדרומיןו עוד ששחכתי ,נישלחתי ע"י הפסיכיאטרית לשיחות וכן נישלחתי לאבחון נירו פסיכולוגי, רציתי לשאול מהו אבחון נוירו פסיכולוגי? האם יכול לעזור לי האבחון הזה? אני בטיפול באברבנל והרופא החליף לי תרופה והתרוםה וויאפאק עושה לי עירפולים טישטש יובש בפה וקצת סחרחורות, כאבי הראש והגירודים לא עוזבים אותי יותר משנה המטפלת היציע לי לגשת לרופא נוירולוג לצלום ראש אני ממש מבולבל ולא יודע מה לעשות עם עצמי ,, באיזה שהוא מקום אני בייאוש טוטאלי ועולות לי מחשבות שכדאי לי לסיים את הפרשה וללכת לנוח לעד !! אני חסר אונים ,חלומות זוועה פחד צעקות,התפרצויות זעם,חוסר הבנה עם הסובבים,רעד בשרירי הפנים גמגום,,חוסר שמחת חיים כשלפני התאונה הייתי במרכז החיים רוקד ושמח ובריא תמיד לא הייתי זקוק לרופא אם לא הרגשתי פעם טוב הייתי שולח את אישתי לרופא עם כאב ראש הייתי מתגבר עם 4 כוסות מים,היום אני אדם עלוב נפש ,מסתגר בפינתי ,חושש אפילו לצאת לרחוב כדי לצאת אני צריך הכנה נפשית של יום קודם אולי כאן יש מי שיעזור ???????? בתודה מראש MANOSSS

שלום לך, ראשית לשאלתך בנוגע לאבחון נוירופסיכולוגי. אבחון מסוג זה מתבצע כאשר יש חשש לפגיעה נוירולוגית (שיכולה לקרות לאחר פגיעת ראש/מחלות שונות ומצבים נוספים). כלומר, יכול להיות שמי שהפנה אותך לאבחון שוקל את האפשרות שחלק מתופעות הלוואי שלך נובעות ממצב נוירולוגי, ואז אפשר לתאם לך טיפול שונה או עם מיקוד אחר. בנוגע למצבך הנפשי ולשאלתך לגבי הטיפול התרופתי אותו אתה מקבל. ניכר על פי דבריך כי ישנה החרפה במצבך הנפשי, עליך לדווח על כך בדחיפות לפסיכיאטר המטפל בך וכן על תופעות הלוואי של הכדור החדש שאתה נוטל כדי למצוא תחליף. בכל מקרה אל תישאר לבד עם התחושות הקשות שאתה מתאר. בכל מצב חירום אפשר גם לפנות למיון ולקבל עזרה. אני מבינה שחייך השתנו באופן דרמטי, ולא קל לך עם השינוי. לא ציינת האם יש לך מישהו שתומך בך ? האם אתה מקבל טיפול פסיכולוגי או רק תרופתי ? כיצד אתה מעביר את הזמן ? אולי יש אפשרויות נוספות היכולות לסייע לך להשתקם ולהכניס אותך לשגרה חדשה. תרגיש טוב, אורית.

10/01/2010 | 12:14 | מאת: בתי

שלום לך ציער אותי לקרוא את סיפורך אך רציתי לאמר לך שכל החלומות אימה והחרדות והפחדים ותחושות מוזרות .הכל זה מהציפרלקס ומישפחתו. מזל שרק 3 חודשים אתה בטיפול .ושלא ישגעו אותך .עם כל הכבוד לרופאים. מה שהם יודעים לתת זה קח כדור כזה או אחר או שוב נסיון עם אחר וככה זה מטמטם את המוח ועושה נזק בלתי הפיך .שגם הגמילה ואחרי הגמילה עוד כמה חודשים ,לא מיתפטרים מתופעות משונות .התרופה נידבקת לשומנים במוח ופשוט מסממת .לא מספיק שניגרם נזק מהתאונה עוד מדכאים אותך ומסממים .תיקרא מאמרים על הרוקח הגאון אילן סלמון .מה כותב על התרופות הפסיכיאטריות.ועוד תיקרא מאמרים על תרופות באתר יו טיוב ואז תבין איזה נזקים הם גורמים .כואב לי עליך למה שניגרם .יש דרכים אחרים לעזור לזיכרון .הכי קל להם לתת מה שנתנו .לילדים שלהם לא היו נותנים את זה ,בטוח.בן אדם צריך להיות רופא לעצמו ,אבל הרוב תמימים וניזוקים ץמיסכנים הילדים שנותנים להם ריטלין להרגעה ,מדכאים אותם לתווח ארוך .רק כדי שיהיה שקט למורים ולהורים התמימים .מיסכן הילד .תחפש מאמרים על תרופות פסיכיאטריות והסיכונים .באדם נורמלי הם עושים מיסכן ותלותי .חבל. כל טוב לך .צא ותבלה תיראה המון תוכניות בידור תישתדל לצחוק צא החוצא בכח .אין לך כלום.זה הכל הכדור גרם לך.תעבוד על חיים שהיית רגיל ,בכח ,לא לראות חדשות וסירטי מתח רק משהו משמח זה התרופה הכי טובה.מועדון ריקודים חברה ועוד

מנהל פורום פסיכואונקולוגיה