מבקשת חוות דעת לגבי מצבו הרפואי של אבי

דיון מתוך פורום  מחלות כבד

20/12/2015 | 20:08 | מאת: לימור

שלום רב, מבקשת את חוות דעתך בנוגע למצבו הבריאותו של אבי. האם יש דרך לרסק את האבן בכל זאת מבלי לדרדר את מצב הכבד? מלבד זאת האם את ממליצה על טיפול אחר, אם כן האם אפשר לקבל ייעוץ טלפוני בתשלום. בן 64, היה במעקב יחידת הכבד בכרמל בשל שחמת כבד קרוב לודאי על רקע כבד קרוב לודאי על רקע כבד שומני בעבר, ודליות וושט. עבר המודינמיקה כבדית בה הודגם יתר לחץ פורטלי סינוסאידלי משמעותי קלינית, ותגובה טובה המודינמית למתן פרופרנולול תוך ורידי. כעת מטופל בדרלין 5 מג פעמיים ליממה. חש בטוב, לדבריו ירד במשקל. בגסטרוסקופיה היה כיב קיבה- שחלף בהמשך ככל הנראה בבדיקת ביקורת. ברקע – סכרת מטופלת תרופתית. 09.12.2015: להזכיר כי מדובר בחולה שחמת כבד עם יתר לחץ פורטלי משמעותי קלינית ו HVPG של 22 ממ כספית, תגובה טובה לדרלין, כעת מטופל בפרולול. באוגוסט השנה עבר הכנסת סטנט לאורטר שמאלי במחלקה האורולוגית בכרמל בשל אבן בדרכי השתן, הפעולה הייתה הרדמה כללית. כבר באותה תקופה פיתח דקומפנסציה כבדית באופן הדרגתי עם עליית בילירובין, ירידות אלבומין ומעט מיימת ביטנית. בשל ארועי רעד קל הוחל טיפול על ידי אבילאק דרך רופאת המשפחה בתיאום עם רופא מומחה (כרגע פעמיים ביום). לפני מספר ימים אושפז בבית חולים כרמל עם מה שנראה כאנצפלופתיה כבדית וערכי אמוניה של כ200. הוחל טיפול בנוזלים ובאבילאק במינון גבוה והחולה השתפר במהרה. באישפוז בUS מיימת בכמות מינימלית, כבד שחמתי, ללא PVT. שוחרר לביתו, יש חולשה. ממצאים: בדיקה גופנית מתאריך 12.8.2015: כבד-אונה שמאלית מוגדל, רגישות במישוש טחול לא נמוש 09.12.2015: מצב כללי טוב בטן-רכה, בספק מיימת בכמות קטנה בבדיקה מכוונת-אין כעת סימני אנצפלופתיה כבדית גפיים-ללא בצקות מעבדה- בילרובין כעת 4.22 אלבומין סביב 2.4 יש הפרעה קלה בטרנסאמינזות, עם ערכי AP סביב 300 גמאגלובולינים על עליות IGA IGG ASMA חיובי עם ANA שלילי – AMA שלילי ת קרישה עם INR-1.39 אבחון: CIRRHOSIS LIVER Esophageal varices Good response to iv propranolol דיון ותוכנית טיפולית: רושם: שחמת כבד במגמת החמרה בחודשים האחרונים. לטעמי יש מקום לשקול הכנה במידה ויזדקק להשתלת כבד בעתיד מצעי בשלב זה: 1. להוסיף LORMYX 400 MG*2\D קבוע 2. לאחר דיון ביחידת הכבד – ננסה להוסיף אורסוליד ולבדוק תגובה של אנזימי הכבד 3 חודשים. במידה ולא ישתפר – נשקול ביופסיית כבד להערכה מחודשת של האתיולוגיה האפשרית של שחמת הכבד שלו. בשלב זה נמנע מכך. 3. לשלוח את החולה לאקו לב, CT תלת פאזי של הבטן + CT חזה 4. מיפוי עצמות 5. נדאג לזמנו לקולונוסקופיה וגסטרוסקופיה בחודשיים הקרובים 6. ב.דם סרולוגיות ל TOXOPLASMA CMV EBV 7. ביקורת רופא מומחה כבד בעוד 3 חודשים להשלמת בירור. לגבי האבן בכילייה – לאחר שיחה עם אורולוגים החלטנו שלא יעבור ריסוק אבן בהרדמה מלאה מאחר והפרוצדורה ארוכה, ולחילופין יוזמן להחלפת הסטנט תחת טשטוש בשלב זה. URSOLIT 300 MG TAB 300 MG TAB *2 כרגע מקבל כדור פרולול 10 מ"ג פעמיים ביום. כדור לנטון 30 מ"ג פעם אחת ביום 2 כדורים לורמיקס 200 מ"ג לקחת פעמיים ביום (כל פעם שתיים) אבילאק פעמיים ביום URSOLIT 300 MG TAB 300 MG TAB *2 – יתחיל כשיגיעו הכדורים לבית מרקחת. בברכה, לימור סגל שבח 052-8345644 054-5968508

21/12/2015 | 13:45 | מאת: לימור

בנוסף, האם אפשר במצב זה של הכבד לרסק אבן גדולה בכילייה? האם אפשרי לשלב דרכים אלטרנטיביות כגון נטורופתיה, דיקור, הומאופתיה להקלה או לשיפור מצבו של הכבד או שזה מסוכן? תודה, לימור

21/12/2015 | 19:48 | מאת:

אין שום דרך לבצע את מה שבקשת. צריך להכיר את המטופל, תיקו הרפואי וההדמיה.