פורום מחלות כבד

פורום זה סגור לשליחת הודעות חדשות. לפורום הפעיל - מחלות כבד - אבחון וטיפול
1358 הודעות
1240 תשובות מומחה

לאור בהלת הגדוליניום, רציתי לשאול האם בדיקת MRS לכימות אחוז הטריגליצרידים בכבד שהופניתי אליה כוללת באופן מובנה שימוש בחומר ניגוד על בסיס גדוליניום?

03/04/2018 | 15:00 | מאת: פיברוסקאן

האם תוצאה של 7.1 בפיברוסקאן. בכבד שומני . האם היא רוורסבילטית? ע"י הורדה במשקל ופעילות גופנית מסודרת? תודה.

30/03/2018 | 09:52 | מאת: אביתר

קיבלתי תוצאה של בדיקת Fibroscan להערכת הצטלקות לפי שיטת METAVIR:F0. התוצאות הן Median elasticity KPa 4 IQR % 11 Median elasticity KPa 3.9 IQR % 8 Median elasticity KPa 3.6 IQR % 14 מה משמעות הנתונים הללו? תודה רבה

24/03/2018 | 23:03 | מאת: NOT_FOUND

ביצעתי פיברוסקאן והתוצאה היא 7.1 בעקבות כבר שומני התחלה של f3 לפני חודשיים היה f2 6.5 האם ניתן להוריד את הצלקות ולשפר את מצב הכבד הbmi שלי 30 תודה

לקריאה נוספת והעמקה
29/03/2018 | 15:08 | מאת: פרופ' זיו בן ארי

ההבדלים בין שתי התוצאות לא נראים לי היות ועברו רק שבועיים. האופציה היחידה היא ירידה במשקל ופעילות גופנית

18/03/2018 | 15:56 | מאת: יוסי

פרופסור שלום, קראתי בוואלה שאשה בסין שצבעה שיער כל חודש במשך 10 שנים גרמה לעצמה לפגיעה בלתי הפיכה בכבד, לשחמת הכבד. צוטט שבזמן הצביעה, חומרים כמו ניטרובנזן ואנילין שבצבע נספגים בגוף ועוברים לכבד. האם ידוע במערב על קשר כזה? אם כן, יש המלצות כלשהם לגבי תדירות וסוג הצבע? שואל כי אישתי צובעת שיער כל חודש. תודה רבה יוסי

ב"ה שלום הנני מועמד להשתלת כבדpsc . להקלת הגרד הנני נוטל colestyraamin פעם ביום.בזמן האחרון בשעות היום כמעט ואין גרד.אולם לקראת הערב הגרד מתחיל להתגבר ומגיע לשיאו בלילה.כמו כן שמתי לב שככל שהגרד מתגבר ,בכל אותם מקומות שהגרד מתגבר,אזור הגרד נהיה חם יותר(חום גוף רגיל).האם ינה איזו סיבה לכך?. תודה יעקב

לקריאה נוספת והעמקה
14/03/2018 | 12:27 | מאת: פרופ' זיו בן ארי

זאת תגובה טבעית לגרד.

08/03/2018 | 17:50 | מאת: משה

אני בדילמה : עברתי אירוע לבבי ליפני חודשיים ולקחתי סטטנים לאחר 7 שבועות תיפקודי כבד ולבלב עלו אושפזתי. ומברור של 12 ימים שנעשה איו בעיה בלבלב ולא בכבד. ולא PSC וכד. מתחילת האישפוז הפסקתי סטטנים ולאט לאט המצב הישתפר בבילורבין מ 5 ירד ל 2 כעט השתחררתי אבל אני לא יודע אם להמשיך בסטטנים או לא ובמיכתב שיחרור לא מציינים והקרדיולוג דורש סטטנים אני בבעיה אשמח להארה מה לעשות?

לקריאה נוספת והעמקה
11/03/2018 | 13:48 | מאת: פרופ' זיו בן ארי

זאת שאלה שרק הרופא המטפל בך בבעיה זאת כול לענות

יש לי אבנים בכיס המרה. התגלה באולטרה סאונד שנעשה למעקב אחרי לימפומה. לאחרונה, פעמיים בהפרש של שבוע, לאחר ארוחה גדולה, כאבי בטן חזקים בבטן העליונה, שנמשכו כמה שעות וחלפו. בבדיקת דם שלושת אנזימי הכבד גבוהים. אולם בבדיקת אולטרה סאונד היום, לא נמצאה חסימה בדרכי המרה. כן נמצאו כמה אבנים קטנות (בבדיקות קודמות האבנים היו גדולות). נמצא גם משקע בכיס המרה. מה זה יכול להיות אם זה לא חסימה בדרכי המרה?

לקריאה נוספת והעמקה
07/03/2018 | 11:17 | מאת: פרופ' זיו בן ארי

לא צריכה להיות חסימה כדי האבנים יגרמו להתקף בקש הפנייה למרפאה הפטוביליארית. יש כזאת גם בשיבא

06/03/2018 | 20:49 | מאת: י.ו

ערב טוב אני בת 40 3 חודשים אחרי לידה בחודש האחרון אני מרגישה כאבים בעצמות בעיקר בידיים בברכים ובכתפיים עשיתי בדיקות דם ,תיפקודי כבד גבוהים ALKP-Alkaline Phosphatase-153 ALT (GPT-70 -50 (AST (GOT יש לציין איחור במחזור מאז הלידה הופיע לי מעט דימום אך לא מחזור עשיתי בדיקת הריון-תשובה שלילית בעבר ביו לי מספר פעמים של עליה בתפקודי הריון תודה על היעוץ

לקריאה נוספת והעמקה
07/03/2018 | 11:14 | מאת: פרופ' זיו בן ארי

אנזימי כבד יכולים להיות מוגברים לאחר לידה חזרי על הבדיקה אם עדיין גבוהים בקשי הפנייה למרפאת כבד

לום פרופ' בן ארי, בבדיקת סי טי אקראית גילו בכבד את הממצא הבא: "באונה הימנית הודגמו שני ממצאים היפודנסיים עם האדרה חלקית נודולרית הכפית בקוטר 3 ו- 1.9 ס"מ"...המנגיומות?". נקבע לי צילום סי טי כבד בעדו כשבועיים אך אד אליו אני חי בפחד. מנסיונך, מה הסבירות שלפי התיאור מדובר בגידולים סרטניים? או מה זה יכול להיות?

לקריאה נוספת והעמקה
28/02/2018 | 07:30 | מאת: פרופ' זיו בן ארי

אין צורך בדאגה ,הסבירות נמוכה עד אפסית

20/02/2018 | 17:17 | מאת: פיני

אני בן 58 עשיתי בדיקות דם והתוצאות של ה alkp הוא 128 וה ggt הוא 123 מה זה אומר ואיזה טיפול אתם ממליצים

לקריאה נוספת והעמקה
21/02/2018 | 11:41 | מאת: פרופ' זיו בן ארי

לא ניתן לדעת רק מהתוצאות את הסיבה או הטיפולץ בקש הפנייה למרפאת כבד

04/02/2018 | 12:42 | מאת: אלישבע

בבדיקת דם גיליתי את התוצאה הבאה: ALT 146 AST 119 זה כנראה בגלל תרופה שאני נאלצת לקחת בשלב זה. האם זה מצב מסוכן ומה מקובל לעשות במצב כזה?

לקריאה נוספת והעמקה
04/02/2018 | 15:21 | מאת: פרופ' זיו בן ארי

כדאי כרגע לחזור על הבדיקה ולכלול גם רמה של בילירובין ולהשוות

04/02/2018 | 16:28 | מאת: אלישבע

בילירובין כתוב NEGATIVE. מה זה אומר ביחס לערכים שציינתי?

08/01/2018 | 13:17 | מאת: חסוי

שלום, אני נוטל סירופ סמבוק פלוס של לייף מדי יום. יש בסירופ זה אכינצאה, פרופוליס, סמבוק שחור וויטמין C. קראתי באינטרנט ש"קיימים דיווחים בספרות הרפואית על כך שנטילה יומית רצופה של אכינצאה לאורך זמן (מעל 8 שבועות) גרמה לפגיעה כלייתית ופגיעה בכבד. יש לנקוט משנה זהירות כאשר מדובר בחולי אסתמה ובחולים בנזלת אלרגית." האם יש אמת בדבר? מה הד"ר ממליץ לי? תודה מראש.

בת 41 4 חודשים אחרי לידה עשיתי היום בדיקות כלליות כל המדדים תקינים חוץ מתיפקודי כבד. בלעתי במשך שבועיים תוסף תזונה של אבץ בנוסף לכדורי פראנטל . אוליי בגלל צריכת יתר זה ניגרם?? האם בגלל זה הערכים גבוהים ?? ast-38 alt-58 לתשובתך המהירה אודה

לקריאה נוספת והעמקה

הערכים מוגברים קלות, בשלב זה הייתי רק חוזרת על הבדיקה

עשיתי התקן ריחמי לפני חודש בערך מאז מרגישה חולשה ואי נעימות באיזור האם יש קשר לתיפקודי כבד?

תלוי בסוג ההתקן, התייעצי עם הגינקולוג

02/01/2018 | 17:16 | מאת: צור

שלום אבקש לקבע מידע, האם יש מחקר כלשהו לגבי מצב שבו אדם שהוא נשא של הנגיף שמקבל סידרה של 3 חיסונים של החיסון. האם יש סיכוי שזה יעיר את הנגיף או שמא הגוף לא יזהה את שלושת החיסונים האלה? האם יש תיעוד רפואי בעניין / מחקר?

לקריאה נוספת והעמקה
03/01/2018 | 09:06 | מאת: פרופ' זיו בן ארי

לא יודעת כרגע על מחקר כזה

03/01/2018 | 09:11 | מאת: צור

ומה לגבי השאלה מה יקרה לאותו אדם שהוא נשא של הנגיף ויקבל סידרה של 3 חיסונים?.. האם זה יעיר את הנגיף או שהחיסון יעבור מתחת לרדאר כמו שהנגיף עבר?

05/12/2017 | 20:02 | מאת: דפי

שלום רב, בת 41, בריאה בדר"כ. בעקבות בדיקות דם שגרתיות התגלתה עליה דרמטית באנזמי כבד, עקב כך הופניתי לאולטרסאונד שהדגים מרקם כבד לא הומגני במידה ניכרת. בעקבות כך עשיתי MRI והחשד הוא כרגע ל PSC (מצ"ב פענוח). אציין שלשמחתי הרבה אין לי שום סימפטומים פיזיים, לא כאבים כלשהם ולא גרד. האם ידועים מקרים שבהם המחלה נשארה "רדומה"? להבנתי שום טיפול קונבציונאלי לא נמצא יעיל לאורך זמו (למעט השתלת כבד שאני לא מסוגלת בכלל לחשוב על זה בשלושים השנים הקרובות). האם קיים טיפול ברפואה משלימה שנמצא יעיל? (דיקור?). אשמח לכל עזרה. לא מבינה מה הדבר הזה נחת עלי באמצע החיים. רוב תודות!!

לקריאה נוספת והעמקה
06/12/2017 | 07:23 | מאת: פרופ' זיו בן ארי

אכן אחת המחלות המאתגרות ברפואת הכבד. כדאי לפנות למומחה למחלות כבד לקבל את כל המידע שקיים ובעיקר לעהריך את ההדמייה מחדש

הייתי אצל מומחה לכבד שלא ידע לקרוא את הדיסק והנחתי שאין אפשרות לפענוח נוסף שלא על ידי ראדיולוג. מדברייך אני מבינה שתוכלי להעריך את ההדמייה מחדש? זה משמח. תודה.

05/12/2017 | 13:28 | מאת: מאיה

שלום עשיתי US ואשמח אם תוכלו לפנח את ההתוצאות (כמובן שקבעתי תור אבל עד אז) בכיס המרה הודגם נגע הדי צמוד לדופן בקוטר 3 מ"מ בנוסף, בכיס המרה עיבוי פוקאלי של הרירית בעובי 6 מ"מ כל שאר הממצאים תקינים אציין שהופנתי לUS בגלל מריריות בפה ללא כאבים בבטן תודה

לקריאה נוספת והעמקה
06/12/2017 | 07:48 | מאת: פרופ' זיו בן ארי

בסוף הדוח אמור להיות פענוח של הממצאים לא אוכל לפענח בלי לראות את הדוח

06/12/2017 | 08:27 | מאת: מאיה

לא הבנתי, רשמתי לך בדיוק מה כתוב בדוח... את מבקשת פיענוח על מנת לתת פענוח?

08/11/2017 | 20:45 | מאת: רמי

שלום דר לגבי הכבד נרשם אינו מוגדל מרקמו מעט אקוגני מהרגיל מתאים להסננה שומנית קלה מה הכוונה ? והאם צריך להמשיך לבדוק ?

לקריאה נוספת והעמקה
09/11/2017 | 09:05 | מאת: פרופ' זיו בן ארי

שיש הצטברוצ שומן בכבד. בדרך כלל מעודף משקל או סוכרת או עודף שומנים בדם. כדאי לברר ולטפל בהתאם

שלום פרופ כיצד מטפלים בעודף שומנים בדם ?

26/11/2017 | 10:10 | מאת: פרופ' זיו בן ארי

תזונה נכונה, פעילות גופנית ואם יש צורך גם טיפול תרופתי

תודה פרופסור

פרופסור זיו שלום מאוד דחוף !! מדובר בבחורה בגיל 30 שמאובחנת עם גידול באזור הכבד שכנראה מתפשט ובמצב מתקדם השאלה היא איך אפשר לקבל ייעוץ וחוות דעת ממך כאשר היא מאושפזת בבית חולים האם יש דרך לקבל ייעוץ שהחולה מאושפזת ?

לקריאה נוספת והעמקה

כן על פי הפרטים שמופיעים

01/11/2017 | 13:12 | מאת: Buffy

שלום רב, תוצאות המעבדה שהתקבלו הן כדלקמן: BILIRUBIN TOTAL - 2.34 mg/dl BILIRUBIN-DIRECT - 0.65 mg/dl BILIRUBIN INDIRECT - 1.69 mg/dl בעבר נאמר לי שיתכן שמדובר בג'ילבר אם רק הבילורובין הישיר עולה, אבל ישנה עלייה כוללת (כפי שרואים בבדיקות) מזה מספר חודשים וצבע עורי צהבהב בצורה חריגה כבר זמן רב. תודה רבה!

03/10/2017 | 10:44 | מאת: אביתר

שלום רב, בעקבות בדיקות דם שהראו עליה קלה בתפקודי כבד נשלחתי לביצוע בדיקת אולטראסאונד. בבדיקה נמצאו המצצאים הבאים ביחס לכיס המרה (כל שאר הממצאים תקינים): "כיס מרה לא תפוח, ללא אבנים בתוכו, דפנות לא מעובים. CBD תקין. RHD ו- CHD תקין. הרחבה של דרכי מרה באונה השמאלית, LHD בקוטר 6 ממ. CUT OFF ברור עם תוכן איזואקואי לרקמת הכבד ללא פעילות בדופלר, ללא מסה מוגדרת". אני בן 33 בדרך כלל בריא. הופניתי לביצוע בדיקות נוספות. מאוד לחוץ מהתוצאות. מה זה אומר ומהן האפשרויות? תודה מראש.

17/09/2017 | 19:50 | מאת: דנה

ביצעתי בדיקות דם ויצא לי ALT (GPT) 101 AST (GOT) 69 לאחר שבוע ביצעתי אולטראסאונד ובדיקת דם חוזרת ויצא: ALT (GPT) 82 AST (GOT) 27 באולטראסאונד התוצאה: "הכבד שומני במידה מאוד קלה, מרקם מעט בלתי הומוגני" יש לציין שבתקופה הזאת היה לי ככל הנראה וירוס, בנוסף בתקופה הזאת הפסקתי ליטול גלולות כחודשיים לפני. אני בריאה בדרך כלל ומתאמנת קבוע, אין לי אחוזי שומן גבוהים. יש עוד גורמים לכבד שומני? האם ויטמינים או תרופות מסויימות יכולות לגרום לכך? האם בכלל יש לי סיבה לדאוג לאור התוצאות הנ"ל?

לקריאה נוספת והעמקה
18/09/2017 | 08:34 | מאת: פרופ' זיו בן ארי

העלייה קלה, בינתיים כדאי רק לחזור על הבדיקה כבד שומני יכול להגרם גם מסוכרת, עודף שןמנים בדם ותרופות מסוימות

16/09/2017 | 17:24 | מאת: יעקב

פרופסור שלום ותודה על פועלך בן 54 בבדיקת דם לפני כחודש וחצי נמצאו ערכים ב ALTׁׁ ׁGPT 62 לאחר חודש וחצי נמצאו ערכים של 49 כמו כן הרופא הוסיף בדיקות למחלת הנשיקה שיצאו כך CMV Ab IgG 128.6 Reactive AU/mL CMV Ab IgG 128.6 Reactive AU/mL EBV EBNA Ab IgG 174.0 (Pos:>20) U/mL האם אפשר לומר שאני עדיין חולה במחלת הנשיקה או שזה מאחוריי? תודה רבה מראש

לקריאה נוספת והעמקה
17/09/2017 | 10:18 | מאת: פרופ' זיו בן ארי

העלייה קלה אין קשר למחלת הנשיקה הבדיקות מצביעות על מחלה בעבר שהחלמת ממנה ואינן קשורות לתוצאות בדיקות הדם של ה-ALT

31/08/2017 | 14:11 | מאת: שרונה

מאז 2012 מאובחנת עם pbc היום בת 63. נוטלת 4 כדורי אורסואלק ליום. ב5 שנים אחרונות דלקות שתן חוזרות וצריבה תמידית. האם יש קשר ל pbc ? האם יש מה לעשות ? תודה

לקריאה נוספת והעמקה
31/08/2017 | 16:56 | מאת: פרופ' זיו בן ארי

אכן יש שעור גבוה יותר של זיהומים בדרכי השתן ב-PBC. הגורם לא ברור עדיין אין טיפול ספאציפי אלא זה הניתן לזיהום

27/08/2017 | 14:59 | מאת: ענבל

שלום רב ד"ר אמא שלי עשתה בדיקת CT ויצא שנצפו נגעים היפודנסים בגודל עד 2 ס"מ בכבד אודה לפענוח עצה והבהרת המצב בבקשה

25/08/2017 | 21:40 | מאת: מיכל

דר שלום, בעלי חולה הפטיטיס B + D כרוני. אני חוסנתי בשנת 2000 וכיום לפי הבדיקה HBsAb מעל 100. הבת הגדולה בת 13 חוסנה כמקובל בלידה, גיל חודש ושישה חודשים. בבדיקה רמת הנוגדנים כיום 31. הקטנה בת 4 קיבלה חיסון בלידה ובגיל חודש. הסתבר שבגיל שישה חודשים לא קיבלה מנה שלישית ולכן קיבלה אותה לפני חודש. בבדיקה רמת הנוגדנים 19. האם כולנו מחוסנות או שיש צורך להשלים? במיוחד הקטנה שלא חוסנה בזמן. תודה

לקריאה נוספת והעמקה
27/08/2017 | 15:41 | מאת: פרופ' זיו בן ארי

כולכם מחוסנים!

23/08/2017 | 16:59 | מאת: פאולו

אבא שלי בן 73 בבדיקת ct כליות התברר שיש בכבד שני נגעים בגודל 5סמ כל אחד וגם במעי ..עכב מצב הכליות הועבר לטיפול דיאליזה כי הקריטנין הוא 6.3 אשר הוחלט לקבל דיאליזה באופן קבוע ..הרופאים אומרים שהנגעים אותו רקמה וזה 99% גידול ששלח גרורות לכבד ..אבא שלי לא סובל בכאבי בטן ולא דם ביציאת בדיקות הדם תקינים..השאלה שלי איזה טיפולים אפשר לקבל חוץ בכימוטרפי ..ואם הוא לא יקבל את הטיפול לגידול מה קורה??? האם הוא יכול לחיות עם זה או ?! יש לציין שהוא יועבר בהמשך לct לראות אם יש גרורות ? אני מאוד מודאג על אבא יכול להיות שזה לא סרטן ??

לקריאה נוספת והעמקה
23/08/2017 | 19:01 | מאת: פרופ' זיו בן ארי

זאת איננה שאלה המתאימה לפורום זה, הפורום המתאים הוא אונקולוגיה

17/08/2017 | 12:45 | מאת: רמי

שלום רב, מזה כמה חודשים יש לי כאב בצד ימין של הגוף, באיזור הכבד. הכאב הוא עמום, לא תלוי בנסיבות כלשהן וקשה לי לקבוע אם מקורו באיברים פנימיים או בצלעות. יש לי צהבת B פעילה כבר הרבה שנים ברמות נמוכות (BMI תקין, תפקודי כבד תקינים, DNA PCR באיזור ה-1500 UI/ML אוטרסאונד תקין למרות שהכבד שומני). הציעו לי לקחת BARACLUDE בעבר אך סירבתי בגלל החשש מפיתוח תלות בתרופות. ניסיתי לקבוע תור למרפאת כבד אך התורים הם בעוד שלושה חודשים ומעלה. האם יש קשר בין הכאב שלי לצהבת? האם זה דורש התייחסות מיידית (דרך ייעוץ פרטי)? ואילו בדיקות (בנוגע לכאב וגם למעקב אחר הצהבת) אני צריך לעשות כדי לבוא מוכן לפגישה עם הרופא? תודה רבה, רמי

לקריאה נוספת והעמקה
19/08/2017 | 08:24 | מאת: פרופ' זיו בן ארי

כדאי לבקש אולטרהסאונד בטן כעת וכן את בדיקות הדם הרגילות שאתה מבצע

אעשה זאת - תודה רבה!!! ושיהיה יום נעים :)

06/08/2017 | 10:53 | מאת: שמוליק

באולטרא סאונד אובחן: "בשער הכבד הודגם תהליך היפואקוגני בגודל 1 ס"מ. קרוב לודאי - קשרית לימפה." בנוסף אובחן - "כבד לא מוגדל, מרקם שומני". ברקע גידול 'מרקל' בקרקפת שהורחק בניתוח ב 1/12/16 בשלמות והושלם בסדרת הקרנות. מתוכנן פט.סי.טי לדצמבר הקרוב כמעקב. ב פט.סי.טי מ ינואר 1917 - הכבד היה תקין, כמו גם שאר האזורים שנבדקו. שאלתי - האם להקדים את בדיקת הפט.סי.טי, או לעשות סי.טי. כבד.

לקריאה נוספת והעמקה
07/08/2017 | 07:39 | מאת: פרופ' זיו בן ארי

קשרית לימפה בשער הכבד יכולה להמצא בכל מחלת כבד שהיא כמו הכבד השומני. צריך להתייחס לדוח האולטרהסאונד וההמלצות אם יש בכלל צורך בהמשך הברור

09/08/2017 | 07:42 | מאת: שמוליק

בסיכום דו"ח האולטראסאונד נרשם רק - "כבד שומני". שאלתי הנוספת: האם לאור היסטוריה של MCC לא מתחייב לשלול מעבר לכל ספק גידול סרטני, באמצעות בדיקת פט סיטי?

01/08/2017 | 14:43 | מאת: yogiva

כבד שחמת יללא גידוליםת תוצאות MRCP הכבד קטן, בעל עוצמת אות שמורה ומבנה גבשושי. האונה השמאלית דומיננטית )כבד שחמתי(. כמות קטנה של נוזל צפקי הודגמה סביב הכבד ובמרזב הקולוני משני הצדדים הכליות במימדים ומנח תקין. ציסטות פארא-פלביות הודגמו משני הצדדים, בולטות יותר משמאל השאר תקין. טופלתי במשתן למיימת - לפני2.5 חודשים 5 ל'ת בוצע ניקוז 2.5 ל וטיפול ב50 מ"ג משתן. נראה שנדארה מעט מיימת. 1. האם יש טיפול כירורגי בהורדת לחץ דם מהכבד? אין דימומים וב-MRI לא רואים דליות 2. איזה טיפול תרופתי למיימת חוץ ממשתן? 3. מה זה הציסטות פארה פלבאיות שייך לכבד או לכליות?

01/08/2017 | 15:04 | מאת: yogiva

כמו כן האם יש בדיקה שבודקת את גמישות/קשיות הכבד השחמתי? האם בסל התרופות והיכן מבצעים בדיקה זו? האם זה תהליך כמו ביופסיה?

02/08/2017 | 07:46 | מאת: פרופ' זיו בן ארי

אין שום דרך לענות על השאלות שלך בפורום. המקרה מורכב ומצריך התייחסות אישית לאחר שכל המסמכים וההדמייה נצפו. כמובן שיש אופציות נוספות לכל שאלותיך

תודה! לא צפיתי לתשובות מפורטות, רק לכיוונים.

23/07/2017 | 11:12 | מאת: דוד

שלום הבדיקות שלי: HBsAb 88 HBsAg חיובי PCR 25 ידוע על המחלה מלפני כ17 שנה.לפני שמונה שנים קיבלתי טיפול באינטרפרון במשך שנה. במהלך הטיפול הוירוס הפך לשלילי. אחרי הטיפול הופיעו נוגדים ועלו עם השנים. היום 88 אבל HBsAg נשאר חיובי. הרופא שלי אומר שהבדיקות מוזרות כי פיתחתי חיסון עצמי אבל נשארתי חולה ולא ממליץ טיפול חוזר כי לדבריו הראשון נכשל. האם זה יכול להיות שהגוף פיתח חיסון עצמי אבל המחלה עדיין קיימת? האם בכל זאת כדאי לעשות עוד טיפול בזריקות? תודה

לקריאה נוספת והעמקה
23/07/2017 | 13:55 | מאת: פרופ' זיו בן ארי

הטוב ביותר יהיה להתייעץ עם הרופא המטפל בך ויודע את כל הפרטים הקליניים שחסרים בתאור

פרופ׳ שלום, בעלי חולה הפטיטיס B +D כרוני אני קיבלתי חיסון נגד B לפני כ 15 שנים והילדים (13, 4) חוסנו 3 מנות נגד B בילדות כמקובל לפני תוכנית החיסונים. האם בכל זאת צריך לבדוק האם אני והילדים מחוסנים? אם כן איזה בדיקות לבקש? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה
23/07/2017 | 13:52 | מאת: פרופ' זיו בן ארי

כן כדאי בדיקת דם HBsAb כמותית

בהמשך להודעתי הקודמת עשיתי בדיקת דם והיא יצאה מעל 100. זה אומר שאני לא צריכה חיסון נוסף?

נכון

אם 4 ילדים קטנים מאוד הגדולה רק בת 6

לקריאה נוספת והעמקה

כן בעיה מורכבת שאני מביהנ שמנסים כבר לעזור. בהצלחה!

18/07/2017 | 14:44 | מאת: זיו

פרופסור שלום ( אותו שם (:ד"ר בן 50 בבדיקות מעבדה כל התוצאות תקינות כולל כולסטרול הבדיקה הנל יצאה 64 מחוץ לתחום לציין כי כל השנים עד לפני שנה היו ערכים בין 30/50 ה AST-GOT 41 ה GGT 35.5 והשאר תקין מדוע הקפיצה ? לפני שלושה חודשים התחלתי לקחת פרוביוטיקה ( בכמות של 50 מיליארד שלושה חודשים כבר )בעקבות הליקבקטר שטופל והושמד ולקחתי חודשיים נקסיום . האם ישנה אפשרות שהעליה נובעת מהפרוביוטיקה או מה יכול להיות ? מטופל בסטטינים כבר 20 שנה 10 מ"ג אני מודה לך על תשובתך

לקריאה נוספת והעמקה
19/07/2017 | 07:34 | מאת: פרופ' זיו בן ארי

לא אוכל לדעת את הסיבה רק מהתשובה לרמה, הקפיצה איננה נחשבת גבוהה כדאי לחזור על בדיקת הדם בשלב ראשון

17/07/2017 | 21:41 | מאת: אלי

מומחה לרפואת כבד המליץ לי לקחת טבליות של קורקומין הוא הסביר שיש שני סוגי טבליות - כאלו עם תוסף של פלפל ואחרים ללא פלפל. הוא המליץ שאקח טבליות ללא פלפל אבל לא הסביר מה הסיבה לכך. לפי מה שקראתי התוספת של הפלפל מוסיפה ליעילות והספגה של הקורקומין - ולכן אני שואל - מדוע להמנע מהפלפל? תודה

18/07/2017 | 07:21 | מאת: פרופ' זיו בן ארי

נראה לי שמי שנתן את ההמלצה כדאי שגם יסביר לך אותה

12/07/2017 | 10:23 | מאת: חני

בת 65 מבקשת לדעת מה עלי לעשות עם התשובה של הסיטי שהתקבלה השבוע. אימי חלתה בשחמת הכבד. תודה מצפה לתשובה

12/07/2017 | 17:37 | מאת: פרופ' זיו בן ארי

התייעצי עם מומחה למחלות כבד. היה כדאי לראות את ההדמיה.

09/07/2017 | 18:20 | מאת: קרן

שלום רב, נשלחתי לבדיקות לפני כניסה להריון שני. לדעתה של הרופאה התוצאות של הפטיטיס B יצאו סותרות/לא תקינות ונשלחתי שוב לאותן בדיקות + בדיקה נוספת (PCR.DNA) גם בבדיקה השניה 2 התוצאות הראשונות יצאו חיוביות. השבוע אחזור אליה ואבקש הפנייה למרפאת כבד, אבל עד שיהיה לי תור, ממש אשמח לדעת מה התוצאות אומרות. האם אסור לי להיכנס להריון כרגע? האם אני מדבקת? האם אפשר לדעת אם זה כרוני? (אציין שהבדיקות של בן זוגי יצאו תקינות וה Bs Ab שלו יצא חיובי מעל 1000) (תאריך ביצוע 02/07) HEPATITIS Bs Ab 211.2 positive HEPATITIS Bs Ag positive HBsAg confirmatory Not confirmed HEPATITIS Bc Ab TOT. negative HEPATITIS Be Ag negative הערות לבדיקות: HEPATITIS Bs Ag רמת אנטיגן נמוכה (תאריך ביצוע 06/07) HEPATITIS Bs Ab 216.2 positive HEPATITIS Bs Ag positive HBsAg confirmatory Not confirmed HEPATITIS Be Ag negative HEPATITIS Be Ab negative HBV QUANTITATIVE PCR DNA Not Detecte הערות לבדיקות: HEPATITIS Bs Ag רמת אנטיגן נמוכה HBV QUANTITATIVE PCR Performed by Taqman. תודה רבה.

לקריאה נוספת והעמקה
09/07/2017 | 18:49 | מאת: קרן

רוצה להוסיף שנשלחתי גם לבדיקות של תפקודי כבד BILIRUBIN TOTAL, BILIRUBIN-DIRECT, GOT (AST), GPT (ALT), GGT, ALK. PHOSPHATASE והכול יצא תקין ובנורמה.

10/07/2017 | 07:44 | מאת: פרופ' זיו בן ארי

המקרה אינו רגיל ולא ניתן לתת תשובה במסגרת הפורום, המתיני לתור

11/07/2017 | 10:04 | מאת: קרן

בבתי החולים התורים מלאים, נתנו לי תור לעוד המון זמן. האם אצלך במרפאה בהרצליה תוכלי לעזור לי בעניין?

האם ידוע מתי יקבלו טיפול אנשים עם הפטיטיס סי(הנוטיפ1) f-1? יש סיכוי שבקרוב? אולי בשנה הבאה?

לקריאה נוספת והעמקה
05/07/2017 | 09:11 | מאת: פרופ' זיו בן ארי

הנושא נמצא בדיון בסל בריאות 2018 תתעדכן בתחילת ינואר כאשר ידווחו תוצאות הדיונים

04/07/2017 | 21:52 | מאת: יונית

שלום רב, בבדיקת דם ערכים לא תקינים של srmast/go............ 54 srm-Pla-ALT/GPT............. 72 אני מאוד מאוד מבוהלת כי אין לי מושג מה זה אומר טרם דיברתי עם רופא המשפחה. אשמח לקבל קצת מידע אם אפשר. תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה
05/07/2017 | 09:11 | מאת: פרופ' זיו בן ארי

העלייה קלה מאוד בשלב ראשון כדאי רק לחזור על הבדיקה

05/07/2017 | 23:00 | מאת: יונית

תודה על התגובה. אם אפשר לשאול תוך כמה זמן מומלץ לחזור על הבדיקה . אגב הבדיקה הנוכחית היא מלפני שבועיים בערך. תודה רבה

10/07/2017 | 07:45 | מאת: פרופ' זיו בן ארי

חודש

23/06/2017 | 20:02 | מאת: אלה

שלום, בבדיקת אולטרסאונד שעשיתי לפני כחודש עקב כאב בטן שכבר עבר מאז, נרשם: כבד לא מוגדל, מרקם בלתי אחיד. באונה הימנית הודגמו מספר תהליכים היפראקוגניים ולא הומוגניים, מפוזרים על פני האונה עד בקוטר כ 2.5 סמ, לא ווסקולריים - יכולים להתאים במראם להמנגיומות. האם זה נשמע מדאיג? מה עליי לעשות? האם דרושות בדיקות נוספות ואיזה? תודה רבה.

לקריאה נוספת והעמקה
25/06/2017 | 07:28 | מאת: פרופ' זיו בן ארי

המאנגיומות אינן מדאיגות כלל. בקשי הפניה למרפאת כבד

נשלחתי לבדיקת mrcp עקב כאבי בטן עליונה באמצע וחוסר תאבון. ידוע על כבד שומני פיברוסקאן 8.8 ואבנים בכיס מרה. בפיענוח נרשם: כבד הודגם אות בפרנכימה תקין ב T2. מה זה אומר?

לקריאה נוספת והעמקה
25/06/2017 | 07:30 | מאת: פרופ' זיו בן ארי

נראה שהMRCP תקין, טפלי בבעית הכבד השומני!!!

15/06/2017 | 21:17 | מאת: דפנה

בת 50 מ 2011 ועד היום 3 בדיקות גסטרוסקופיה 2 בדיקות קולונוסקופיה, סיטי בטן, בריום,מ 2006 לאחר הלידות סובלת מריפלוקס חריף שמגיע בגלים לפני כחודש הגיע ב"בום" תחושת שריפה חזקה מלמטה ועד לפה ולאוזניים,,,,שורף אש, קיבלתי 2 עירויים זנטק, הקל במקצת, אולם לא עבר, הפסקתי נקסיום לשבועיים והיום עשיתי בדיקת נשיפה, ממתינה לתשובה, לפני כ3 חודשים עברתי לתזונה לפי סוג הדם שליA והפסקתי את כל התרופות- נקסיום ופרבליפ. השאלה המתבקשת: האם יש קשר בין תוצאות הALT 40 הגבוה יחסית לבעיית הצרבת הקשה. תוצאות הגסטרו הקולונו והסיטי הכל תקין

לקריאה נוספת והעמקה
25/06/2017 | 07:29 | מאת: פרופ' זיו בן ארי

עניתי בפורום השני

15/06/2017 | 20:42 | מאת: דפנה

שלום סובלת קבוע מבעיות בקיבה משתמשת קבוע בנקסיום 40 מ"ג, ובפרבליפ (כולסטרול 278 וטריגלצרידים 256גבוהים) עשיתי הפסקה של כחודשיים מהתרופות, ועברתי לתזונה לפי סוג הדם שלי A, ואז חזר לי כל מה שקורה לי פעם בשנה ריפלוקב קשה ושורף כאבי בטן כל פעם בחלק אחר של הגוף, פריצות וגירודים, כאבי ראש, וההתעוררויות באמצע הלילה. עשיתי בדיקת נשיפה- הליקובקטר, ממתינה לתשובות. והשאלה: האם יש קשר בין תופעות אלו שלי לתוצאת הכבד הגבוה ALT 40? ומה זה אומר שהרמה ככ גבוהה? ה

לקריאה נוספת והעמקה
16/06/2017 | 16:01 | מאת: פרופ' זיו בן ארי

אין קשר ל-ALT ALT מוגבר קלות מאוד. בקשי אולטרהסאונד בטן בשאלה של כבד שומני

11/05/2017 | 11:41 | מאת: אהובה

שלום רב, בתי בת ה 30 סובלת מ pbc ומקבלת באופן קבוע כדורים מסוג אורסופלק האם אין מניעה לעשות טרק כזה שגם כנראה תצטרך לקחת כדורים נגד מחלת גבהים? אודה לתשובתכם המהירה

לקריאה נוספת והעמקה
15/05/2017 | 18:23 | מאת: פרופ' זיו בן ארי

אין מניעה אם מחלת הכבד יציבה

מתקרבת לגיל 63. מטופלת בליפיטור 10 - מאוזנת. ובאלטרוקצין - 100. מה תוצאות אלו אומרות לך, תוצאות בדיקות הדם שעשיתי: GOT - 52 GPT - 69 GGT - 103 אלקליי פוספט - 157 TSH - 4.81

11/05/2017 | 17:15 | מאת: פרופ' זיו בן ארי

לא אוכל לדעת את הסיבה לעלייה באנזימי הכבד רק על פי התוצאה. בקשי אולטרהסאונד בטן והפנייה לברור במרפאת כבד

30/04/2017 | 12:14 | מאת: מומי

שלום רב, אובחנתי כבעל כבד שומני כבר לפני כ-15 שנים (בביופסיה) ומאז מידי שנה אני במעקב תפקודי כבד ואולטראסאונד. לאחרונה החל גרד מציק מאד בעיקר בגפיים שמתפשט גם לאזורים נוספים ולבטן. בבדיקות דם שנעשו ע"י רופא עור תפקודי כבד תקינים (GGT לא נבדק) בילירובין תקין. האם יתכן שמשהו לא כשורה חלילה או שאין קשר לכבד?

לקריאה נוספת והעמקה
30/04/2017 | 17:47 | מאת: פרופ' זיו בן ארי

לא נראה שיש קשר לכבד

23/04/2017 | 09:43 | מאת: רונן

מה סה אומר שנוגדנים חיובי ואחרי כמה חודשים שלילי. הראשון זה אחרי החיסון הראשון והשני סמוך לחיסון השלישי

22/04/2017 | 20:23 | מאת: רונן

שלום לפני שלוש שנים עברתי דקירה ממחט רפואית בגלל שאני חרדתי התעקשתי על טיפול למרות שהרופאים המליצו שלא צריך. טופלתי בטריבודה והאינסטס וקיבלתי סדרת חיסונים לצהבת. בבדיקה לצהבת אחרי שלושה חודשים מהדרירה היה חיובי לנוגדנים 38.7 ושלילי לוירוס. אחרי חצי שנה בערך סמוך לחיסון השלישי יצא שלילי להכל גם לנוגדנים וגם לוירוס. האם הגיוני דבר כזה ? היום לאחר שלוש שנים מהארוע בבגיקות שגרתיות יצא ggt 87 ויצא alt 45 בגבול העליון. כולסטרול יצא 197 קרוב לגבול העליון. עשיתי us בטן מלאה יצא תקין. האם יש חשש לצהבת. אין לי כאבים ולא כלום , אבל נראה לי מוזר שיצא נוגדנים שלילי אחרי חצי שנה אז מפחד שזה סימן למשהו. מה דעתך ? אני 1.78 מטר בן 42 שוקל 93 הייתי עושה שוב בדיקות אבל סובל מחרדות וכל בדיקה עד לתוצאות סובל נורא מלחץ לא רגיל אז אם אין צורך ממשי לא עושה. מה דעתך הרפואית האם זה שיצא נוגדנים שלילי אחרי חצי שנה ואחרי חיסונים יכול להעיד על הדבקה והאם יש קשר לתוצאות דם של עכשיו. תודה רבה

22/04/2017 | 20:48 | מאת: רונן

מטופל בקונטרולוק 40 מג כבר כמה חודשים בגלל gred

22/04/2017 | 20:06 | מאת: רונן

שלום. בדיקות שגרתיות לפני חודש יצא לי ggt 103 וכל שאר הכימייה והמטולגיה תקין עשיתי חוזר לאחר חודש (אחרי פסח שבו הגזמתי באוכל , לא יודע אם קשור אבל מציין) ויצא לי ggt 87 ויצא alt 45 ממש בגבול העליון וכולסטרול קרוב לגבול העליון 195 מתוך 200. אני מאוד מודאג האם זה יכול להיות סימפטומים של צהבת עשיתי us בטן והכל תקין בן 42 גובה 1.78 משקל 92

לקריאה נוספת והעמקה
23/04/2017 | 20:07 | מאת: פרופ' זיו בן ארי

לא נראה שיש צורך בדאגה הערכים מוגברים קלות. בקש הפנייה למרפאת כבד להמשך הברור.

שלום רב, בבקשה אני צריכה את עזרתך אם אפשר, אמא שלי בת 62, חולת סוכרת ויתר לחץ דם, דלקת פרקים.. הייתה במשקל גבוה 88-90 ק״ג. אבל ירדה במשקל ל 77 במהלך השנים ולא בבת אחת .. התגלה לפני 5-6 שנים _כבד שומני דרגה 1. לפני כחודש, צבע גופה כולל עיניים הפכו לצהובות, לאחר בדיקת דם, התברר שאנזימי הכבד ממש גבוהים בסביבות 700! והבילורובין היה 8.5. לאחר אשפוז למשך 5 ימים בבית חולים - ששם לא קבלה טיפול אחד .. אלא מעקב לאחר הבילורובין, ובנוסף נעשה אולטראסאונד, שהתגלה שהמצב כנראה התפתח לשחמת דרגה B. אבל לאחר שחרור, ביקרנו אצל אחד ממומחי הכבד, והוסיף שיש איזשהי רעילות בגוף שלה - לאחר שאכלה צמח שלא ידוע, לכן הטיפול שנתן לה - לורימקס למשך שלושה חודשים. הבעיה, שהאנטיביוטקה גורמת להמון בחילות ועייפות ואפילו רוב תופעות הלוואי, אומנם הבעיה הרצינית- שהיא לא מתפקדת רגיל, פתאום היא מאבדת את הזכרון, ושוכחת מה לעשות, ובלבולים והדיבור לא מאוזן.. ורוב הזמן יושנת! אני זוכרת שהתופעה זו התחילה גם לפני שהתחילה את הטיפול בלורמיקס! בבקשה מה ניתן לעשות? אני חייבת לדעת ולברר ולבקש חוות דעת ממומחה בעל ידע רחב כמוך. העניין מאוד דחוף, אנחנו לא יכולים לעזוב אותה לבד! האם הבילבול ואיבוד זכרון - אופייני? לא רוצים לחשוב על השתלה! מה לעשות? איך אפשר לשפר את המצב! בבקשה!!!!

לקריאה נוספת והעמקה
23/04/2017 | 20:05 | מאת: פרופ' זיו בן ארי

המקרה מורכב ואינו מתאים לתשובה פשוטה בפורום. צריך להכיר את כל ההיבטים הקליניים של אמך. כדאי התייעצות עם מומחה למחלות כבד