שאלה לגבי דלקת כבד אוטואימונית

דיון מתוך פורום  מחלות כבד

23/01/2017 | 14:16 | מאת: יונתן

שלום פרופסור זיו בן ארי. חברה שלי יש לה דלקת כבד אוטואימונית .היא לוקחת סוג של סטרואידים לא זוכר את שמם. בנוסף לוקחת כדורים לאבנים בדרכי מרה וכדורים לסידן . הדלקת שלה בסימני ירידה ומורידים לה מינון כול חודש קצת ,יכול להיות שטועה אבל כיום צורכת 16מיליגרם של הסטרואידים עד כאן נתונים . היא בחורה מלאה {מודע לזה שהכדורים עושים קצת נפיכות בפנים ובגוף} אנחנו עובדים על דיאטה שנינו . הספורט שעושה הוא הליכה מהירה כל יום בבוקר שעה . אני חושב שזה לא מספיק וצריכה גם אימון מאומץ פיזי על כל סוגיו שאלתי? האם יכולה לבצע ספורט מאומץ באופן קבוע ?לדוגמה משקולות ,שחיה ,כפיפות בטן ,מכון כושר ,או שמוגבלת בשל המחלה {אני יודע שבגלל הסטרואידים והמחלה יש חוסר בסידן ,שעלולים לגרום לשברים ולכן נותנים טיפול בכדורי סידן לאיזון וספורט מאומץ גם מבריח סידן השאלה אם יכולה לעשות ספורט מאומץ ואם צריך להעלות את מינון כדורי הסידן לאחר פעולות מאומצות? ואם יש דגשים שצריך לתת עליהם תדעת בספורט לחולי כבד } תודתי הנתונה מראש!

25/01/2017 | 19:23 | מאת:

כן יכולה אם כי באופן הדרגתי . כדאי להתייעץ בנוסף עם רופא הכבד המטפל בה. יש גם היום רופאים מומחים לרפאות ספורט וכדאי להתייעץ איתם(מרכז רפואי שיבא).

25/01/2017 | 20:38 | מאת: יונתן

תודה רבה פרופסר זיו בן ארי